Blog

IZ POREČA POSLAN ČETVRTI KOFER PRIJATELJSTVA ZA GUNJU

Jučer smo napunili i poslali četvrti KOFER PRIJATELJSTVA  od kako je prošlog rujna započela akcija “Pun kofer prijateljstva”. Ovaj je namijenjen djevojčici Azur F. koja će u subotu navršiti 13 godina. Veselo smo u dućanima birali odjeću i obuću koju smo kupili, a higijenske potrepštine za punu toaletnu torbu dobili smo od Građanske inicijative iz Novigrada.

Akciju “Pun kofer prijateljstva” iniciralo je Društvo Naša djeca Vinkovci u suradnji sa Savezom i pojedinim DND-ima, a cilj je bio opremiti svako dijete iz Gunje koje je prošlo kroz radionicu “Ganja” vinkovačkog DND-a, osnovnim stvarima koje može u koferu ponijeti sa sobom.  Djeca koja su s roditeljima napustila svoje domove u vrijeme poplave često su morala seliti, mijenjati adrese, u očekivanju povratka, a pomoć je u pravilu stizala u kutijama i vrećicama, pa je to i nadahnulo vinkovačke DND-ovce da pokrenu akciju u kojoj će svako dijete dobiti novi kofer i novu odjeću, obuću i higijenske potrepštine. Od rujna je do sada uručeno 150 kofera. Nova akcija, u kojoj je planirano još njih 50, pokrenuta je 24. ožujka. U akciju je od početka uključen City express koji kofere besplatno dostavlja u radionicu “Ganja” vinkovačkog DND-a.

Porečki DND je sredinom listopada prošle godine, na smotri DND-a u Vinkovcima predao dva kofera, koje smo napunili zajedno s Dječjim vrtićem Višnjan. Treći je kofer poslan pred Božić dječaku Hrvoju, a četvrti stiže Azur F. i kao rođendanski poklon. Nadamo se da će je, kada otvori svoj crveni kofer, preplaviti veselje i ljubav kojima smo joj ispunili kofer prijateljstva u ime malih i velikih porečkih DND-ovaca.