Blog

GRAD CRES POSTAO “GRAD – PRIJATELJ DJECE”

Ovome javno-društvenom i obvezujućem priznanju najviše su se obradovala djeca. Ona su pripremila prigodni program sa željom da se svi zabave i raduju u ovaj veliki dan. Najmlađi, djeca Dječjeg vrtića „Girice“, otplesali su „Tanec po staru“ uz pratnju barba Maria Mužića na mehu dok je Ingrid Mužić recitirala pjesmu Aveline Damijanjević „Moja Pupa“. Proslavi se pridružilo i Društvo „Naša djeca“ s plesnom točkom Happy te učenici osnovne škole koji su uprizorili igrokaz „Ogledalo u Cresu“ pod vodstvom profesorice Ide Surdić. Nakon recitacije „Slatka pitanja voditelj je pozvao dječje vijećnike te članove Koordinacijskog odbora „Grad Cres- prijatelj djece“ da dođu na pozornicu i prime zasluženo priznanje jer su svojim volonterskim radom doprinijeli tome da Grad Cres postane prijatelj djece.

Prigodom uručenja Odluke o dodjeli počasnog naslova i makete „Grad Cres – prijatelj djece“ gđa Milković je izjavila: „Ovaj počasni naziv je najviše javno društveno priznanje svima koji su u Gradu zaslužni za ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim područjima života djece i osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu te za učinke koji unapređuju i uljepšavaju život djece. Ovaj počasni naziv, kao i svakog sudionika Akcije, obvezuje Grad Cres da navedene domete nastavi i održava istim opsegom i kakvoćom, a što će Prosudbena komisija pratiti te ovjeravati ili suspendirati dok se opet ne dostigne potrebna razina.“

Gradonačelnik Grada Cresa, gospodin Kristijan Jurjako, zahvalio se Središnjem koordinacijskom odboru akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ na ukazanom povjerenju, ali i svima koji su u gradu zaslužni za dobivanje ovog počasnog naziva.

Svečanost je završila veselo i rasplesano. Članice ritmičke skupine vođene učiteljicom Irenom Ferarić i članice plesne skupine „Superstar“ te mažoretkinje Dječjeg vrtića zabavile su publiku svojim sjajnim nastupom.

Fotografije: W. Salković i Facebook stranica Društva „Naša djeca“ Cres.

Koordinacijski odbor akcije „Grad Cres – prijatelj djece“ ovim putem želi zahvaliti svima koji su došli podržati ovu proslavu, zbog dobrobiti same djece, koja su budućnost ovoga grada i čitavog društva, ali i podržati rad teta u vrtiću, učitelja u školi, volontera i aktivista, kao i svih vrijednih ljudi koji rade za djecu i s djecom kako bi sva djeca u Hrvatskoj mogla imati skrb kakvu zaslužuju.