Blog

GRAD ROVINJ OBILJEŽIO DJEČJI TJEDAN

Iako u drugačijim okolnostima od prethodnih godina Grad Rovinj-Rovigno sa svojim osnovnoškolskim, predškolskim i kulturnim ustanovama obilježava i ovog listopada Dječji tjedan. Namjera je i ove godine bila da se unatoč nemogućnosti održavanja brojnih projekcija i programa posvećenih djeci zbog mjera propisanih od strane Stožera CZ RH i HZJZ-a u svakodnevnicu rovinjskih mališana unese dodatnog veselja i radosti u tjednu koji je posvećen upravo njima.

Predstava i darovi za vrtiće i škole

Uz sve propisane mjere predostrožnosti, Pučko otvoreno učilište organiziralo je kazališnu predstavu «Vitez željeznog srca» u produkciji Teatra Naranče iz Pule koja će se održati u kazalištu Gandusio s početkom u 18 i 19.30 sati.

Osnovne škole i predškolske ustanove posjetili su i obišli u različitim terminima do kraja tjedna i gradonačelnik Marko Paliaga, te njegov zamjenik Marino Budicin sa suradnicima.

Predstavnici Grada su ovom prilikom tradicionalno podijelili prigodne darove. Ove su se godine za škole nabavili lektirni naslovi prema željama škola, dok su za vrtiće predviđene slikovnice, didaktičke igre, lopte i ostali potrošni materijal.

Organizirane su  brojne radionice i aktivnosti

Dječji vrtić «Neven», u periodu od 5. do 11. listopada, obilježava ovaj Dječji tjedan pod višegodišnjim motom «Ljubav djeci prije svega» kojim nastoji usmjeriti pažnju na ostvarivanje dječjih prava i potreba. Stoga, u tim danima organizira  posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, a pokrenule su se i nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece.

Ustanova se potrudila organizirati razne aktivnosti sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji na način da djeci ipak omogući raznovrsnost sadržaja, dajući pritom značaj svakom djetetu.

Neke su od značajnijih aktivnosti tako sportske igre na otvorenom organizirane na relaciji odgojitelj – stručni suradnik  kineziolog, zatim pješačenje u bližoj okolini vrtićkih objekata, lutkarske predstave u organizaciji odgojitelja, plesno-zabavne aktivnosti, likovno stvaralaštvo, provođenje radionica za djecu i odgojitelje «Vrijednosti i značaj ekosustava na području šume Kontija i Limskog zaljeva» pod vodstvom Znanstveno edukacijskog centra Višnjan i Dujmović d.o.o.

Talijanski dječji vrtić «Naridola» također je organizirao prigodan program koji je sadržavao projekciju animiranog filma “Spirit”, sportske aktivnosti u dvorani vrtića i u dvorištu, pripremu keksa i zabavu u odgojnim skupinama, uz glazbu i igre, kao i aktivnosti sa bojama, izrada radova, crtanje i bojanje predmeta.

Osim vrtića, razne radionice i aktivnosti organizirale su i rovinjske osnovne škole Vladimira Nazora, Jurja Dobrile i Talijanska osnovna škola Bernarda Benussija.