Blog

OBILJEŽEN DJEČJI TJEDAN DILJEM HRVATSKE

DJEČJI TJEDAN U OPĆINI MAČE

Društvo “Naša djeca” Mače je tradicionalno obilježilo Dječji tjedan, a ujedno proslavilo i 20 godina postojanja. Pod motom “Ljubav djeci prije svega” i porukom “Odgovorno čuvamo naše najmlađe”, od 5. do 10. listopada održale su se brojne aktivnosti, koje su počele u ponedjeljak u podne “Krugom prijateljstva” na trgu ispred općinske zgrade i porukama za odrasle.

Događanja povodom Dječjeg tjedna završila su u subotu, kada se od 10 sati obilježavao Međunarodni dan djevojčica uz igre na otvorenom.

 

DJEČJI TJEDAN U SKRADU

Društvo Naša djeca Skrad i ove godine se uključilo u obilježavanje Dječjeg tjedna. Zbog „novog normalnog“ aktivnost kojom smo obilježili Dječji tjedan odvijala se u krugu obitelji. Djeca su ove godine imala prilike pogledati animirane filmove iz cijelog svijeta zahvaljujući 9. izdanju KIKI – međunarodnog festivala dječjeg filma. Ove godine filmovi su bili dostupni i online pa su djeca pogledala odabrane filmove, a zatim su prizore iz filma koji im se najviše svidio prikazivala crtežom. Ti dječji crteži biti će izloženi u prostorima Mjesne knjižnice Skrad kao podsjetnik na još jedan uspješno obilježen Dječji tjedan.

 

DJEČJI TJEDAN U OPĆINI STARI JANKOVCI

Dječji vrtić „Krijesnica Jankovci“ u suradnji sa Koordinacijskim odborom ove je godine uspješno proslavio Dječji tjedan. Aktivnosti su započele u ponedjeljak Bajkaonicom gdje ih je teta Ivana upoznala s Vilom Jesenkom. Nakon toga djeca su se uputila u posjet načelniku. Djeca su imala priliku razgovarati sa načelnikom te mu postavljati pitanja. Posjetili su i općinsku vijećnicu u kojoj su imali prilike predlagati svoje ideje te glasovati za iste poput velikih vijećnika. Na kraju posjeta otplesali su i otpjevali pjesmu te su zajedno izgovorili moto dječjeg tjedna: „Ljubav djeci prije svega!“

U utorak su ih ugostili članovi DVD-a Stari Jankovci. Radoznalo su ispitivali vatrogasce i isprobavali opremu.  Sljedećeg dana djeca su oslikavala platno s motom “Ljubav djeci prije svega”. Svi prolaznici i roditelji su imali priliku vidjeti platno koje je stajalo na ogradi vrtića.

U četvrtak su zbog vremenskih uvjeta održali igre u dvorani te obilježili Međunarodni dan djevojčica. Posljednji dan djeca su pekla kolače koje su skupa sa porukama, dijelili roditeljima i posjetiteljima.

Bio je ovo jedan vrlo raznolik i zanimljiv tjedan za djecu koja su uživala u svim aktivnostima.

 

PRIKAZANI ANIMIRANI FILMOVI S MEĐUNARODNOG FESTIVALA FILMOVA ZA DJECU “KIKI” U DJEČJEM VRTIĆU „BIŠKUPEC“

Pod okriljem Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske, svake godine početkom listopada, održava se Dječji tjedan. Sve aktivnosti koje se provode posvećene su djeci. Moto ovogodišnjeg programa je ” Ljubav djeci prije svega”.

Vijeće 7. mjesnog odbora Varaždin „Biškupec“ organiziralo je susret s djecom Dječjeg vrtića “Biškupec”. Prikazani su animirani filmovi s linka Međunarodnog festivala filmova za djecu “Kiki”, posebno dostupnog za ovu priliku.

Djecu su pozdravili predsjednik Vijeća 7. mjesnog odbora Varaždin „Biškupec“ Juraj Rožić i zamjenice predsjednika Nevenka Kobal i dr.Mirjana Kolarek Karakaš koja je ujedno i predsjednica Koordinacijskog odbora “Županija prijatelj djece”.

Nakon prikazanih filmova, razgovarali su s djecom o važnosti temeljnih vrijednosti, koliko je važno prijateljstvo, uzajamno pomaganje, koliko je važno imati san koji se uloženim trudom jednom mora ostvariti.

Tekst i fotografije preuzeti sa stranice: https://evarazdin.hr/nasim-krajem/prikazani-animirani-filmovi-s-medunarodnog-festivala-filmova-za-djecu-kiki-387305/

 

DJEČJI TJEDAN U KUTINI

Dječji tjedan obilježila je i OŠ Stjepana Kefelje, u galeriji pogledajte koje su aktivnosti proveli.