Blog

DJEČJI TJEDAN U PREGRADI

U novim uvjetima, s mjerama predostrožnosti i ove godine je u organizaciji Grada Pregrade, DV Naša radost, DND-a te Dječjeg gradskog vijeća Grada Pregrade, u ponedjeljak 5.10.2020. u 12.00 sati, svečano otvoren Dječji tjedan u Pregradi pod motom „Ljubav djeci prije svega“.

Tom prigodom, uz veselu pjesmu, šarenim balonima Trg Gospe Kunagorske ukrasile su Zvjezdice iz DV Naša radost u pratnji svojih odgojitelja. Otvorenju Dječjeg tjedna prisustvovali su i gradonačelnik Marko Vešligaj, zamjenica dječje gradonačelnice Ana Šantek, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Ksenija Ogrizek te voditeljica DGV-a Jasna Vnuk. Zvjezdice su gradonačelniku postavila mnogobrojna pitanja vezana uz dovršetak uređenja dječjeg parka. Odraslima su dijelile poruke, a na poklon su dobili balone.

U organizaciju mnogobrojnih aktivnosti uključili su se i OŠ Janka Leskovara, Muzej Grada Pregrade te Gradska knjižnica Pregrada.

U ponedjeljak, 5.10., u Muzeju Grada Pregrade održana je radionica na temu „Mala škola arheologije“ za učenike OŠ Janka Leskovara u vremenu od 10.00 – 13.00 sati. Voditelji radionice bili su Davor Špoljar, ravnatelj Muzeja, i Ivana Hazulin, ravnateljica Muzeja Radboa u Radoboju. Radionica je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH. 6. listopada 2020. u 12 sati održana je Zoom konferencija dječjih načelnika/ca i gradonačelnika/ca sa županom na temu: Ljubav djeci prije svega!, odnosno razmjena mišljenja i prijedlozi djece i članova DND što da županija učini u narednoj godini za poboljšanje potreba i prava djece. U srijedu, 7.10., u OŠ Janka Leskovara učenici su oslikavali majice i ruksake, a u četvrtak je organizirana Origami radionica.

Tijekom cijelog tjedna na satovima razrednika u OŠ prikazane su prezentacije i održane  radionice o pravima djece te pisanje poruka odraslima,  na satovima TZK igrale su se mnogobrojne zaboravljene igre, održane su projekcije Kiki fest online.                                                                                                Povodom 70. godišnjice DND-a također su realizirane i mnogobrojne likovne aktivnosti na temu „Ljubav djeci prije svega“. Izložba likovnih radova bila je predstavljena u petak i subotu na trgu Gospe Kunagorske. Dio radova izložen je u predvorju osnovne škole. Slične ili iste aktivnosti realizirane su i u vrtićkim odgojnim skupinama u Dječjem vrtiću Naša radost.

  • Dječja prava i obveze
  • Krug (cvijet) prijateljstva
  • Izrada narukvica od perlica za Dan djevojčica
  • Crtanje po pločniku
  • Jedinstveni Slonić Elmer,….

Gradska knjižnica Pregrada, pod vodstvom gospođe Draženke Gretić, povodom Dječjeg tjedna organizirala je online foto izložbu NAJSIMPATIČNIJE NJUŠKICE PREGRADE.