Blog

GRADONAČELNIK NAŠICA PRIMIO ČLANOVE DJEČJEG FORUMA

Dana 3. listopada 2018. u uredu gradonačelnika Grada Našica, g. Josipa Miletića, održan tradicionalni prijem za djecu članove Dječjeg foruma i njihove voditeljice. Ove godine su na prijemu bila djeca iz prvog i četvrtog razreda osnovne škole koja su rado popričala s gradonačelnikom te mu poklonila lijepi prigodni crtež na kojem su izrazila svoje ideje i želje za Grad Našice.

Predsjednica Društva „Naša djeca“ Našice, gđa Darija Vlajnić, o ovoj tradicionalnoj aktivnosti DND-a je izjavila:

Trudimo se da svake godine obilježimo Dječji tjedan, da bude lijepo, zanimljivo i kreativno. Posjeta gradonačelniku je samo jedna od aktivnosti što smo upriličili za ovaj tjedan. Drago mi je da se nalazimo ovdje s polaznicima Dječjeg foruma i voditeljicom Ružicom Belunjak. I ove godine imali smo lijepi prijem kod gradonačelnika, upravo kao i svake godine kada nas naš gradonačelnik lijepo ugosti. Djeca su postavljala mnoga pitanja, davali su lijepe i zanimljive ideje kao i prijedloge te se nadamo da će nešto uroditi plodom od ovog druženja. Djeca su kreativna i maštovita te svašta pitaju i svašta ih zanima.

Voditeljica Dječjeg foruma, gđa Ružica Belunjak, tom je prigodom izjavila:

Godinama dolazimo kod gradonačelnika i donosimo naše poruke. Mnoge poruke se i ostvare i nama je drago kad vidimo da nešto i mi pridonosimo. Ove godine imamo djecu iz prvog razreda i njima je to prvi susret, a poruke su uglavnom za ljepši grad, dječja igrališta, biciklističke staze i slično. U sklopu dječjeg tjedna prije nekoliko danas crtali smo po pločniku, a već sutra idemo u dječje kazalište u Osijek , te mogu s radošću reći kako svaki dan imao neku aktivnost.

Nakon prijema i veselog druženja s djecom gradonačelnik Grada Našica, g. Josip Miletić, djeci je poručio:

Ovom prilikom čestitam svoj našoj djeci Dječji tjedan te im zahvaljujem na aktivnostima koje su imali ovih dana, ali i tijekom čitave godine. Djeca su naše najveće bogatstvo i moramo na njih posebno paziti, ali i osluškivati njihove ideje. Djeca nekad imaju ideje i nešto primijete što mi odrasli često na zapažamo. Danas smo pričali o stvarima koje u budućnosti možemo napraviti i vrlo mi je drago da naša djeca mogu u školu ići s osmijehom kao i cijelim našim gradom Našicama. Koliko god je u našoj mogućnosti i meni osobno kao gradonačelniku pomažemo, a pogotovo djeci pa tako i ovaj Dječji tjedan. Isto tako želja nam je pomagati i tijekom cijele godine na svim projektima, a pogotovo s natalitetnim programima i svim mjerama koje su predviđene za bolji život u našem gradu, a pogotovo naših najmlađih.

Osim susreta s gradonačelnikom, djeca su 2. listopada uljepšala ulice svoga grada oslikavši ih kredom. Pogledajte kako su to lijepo uradili.