Blog

GRADU SAMOBORU VIŠE OD MILIJUN KUNA ZA POMOĆNIKE U NASTAVI

Za provedbu projekta „Vjetar u leđa“ kojim će se financirati pomoćnici u nastavi, Gradu Samoboru odobrena su sredstva u iznosu od 1.172.925,74 kn, od čega će EU financirati čak 90%, odnosno 1.055.633,16 kn.

Projekt se provodi u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, a sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Na današnjoj svečanosti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar uručio je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava zamjenici gradonačelnika Sanji Horvat Iveković. Grad Samobor od 2008. godine financira rad pomoćnika u nastavi iz vlastitih sredstava temeljem Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu.

Ovim projektom, umjesto dosadašnjih 11 pomoćnika (koliko ih je bilo angažirano u prošloj školskoj godini), omogućilo se angažiranje 20 pomoćnika u nastavi za rad s ukupno 22 djece u četiri osnovne škole – OŠ Bogumila Tonija, OŠ Samobor, OŠ Milana Langa te OŠ Mihaela Šiloboda. Osim kvalitetnijeg obrazovanja učenicima s teškoćama, ovim projektom olakšava se rad učitelja i roditelja te se učenicima pružaju uvjeti za lakšu integraciju u društvenoj zajednici.

Poziv za iskaz interesa za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi objavile su škole na svojim Internet stranicama, a poziv je objavljen i na www.samobor.hr.