Blog

HUMANITARNA AKCIJA “DJECA KOPRIVNICE ZA DJECU GUNJE”

„ Djeca Koprivnice za djecu Gunje“ naziv je humanitarnog projekta kojeg organizira Društvo Naša djeca Koprivnica, poznato po brojnim uspješnim aktivnostima za djecu i mlade. Cilj akcije je prikupljanje najpotrebnijih stvari za djecu iz Gunje smještenu u prihvatilišteu Cernoj, te sudjelovanje u programima za djecu koje na terenu organizira DND Vinkovci kako bi barem na kratko u dječju svakodnevicu unijeli veselje i zabavu.

Za razliku od drugih humanitarnih aktivnosti kojima su stanovnici Hrvatske, pa tako i Koprivnice i okolice već iskazali visoku razinu solidarnosti s istočnom Slavonijom, ovaj projekt ima personaliziranu notu. Naime DND Vinkovci sastavit će popis djece s imenima i prezimenima i dobi, njihovim konfekcijskim brojevima i brojevima obuće, te potrebama za školskim priborom, pa će se u DND Koprivnica pakirati paketi za točno određenu djecu s pismom djeteta „pokrovitelja“ paketa. Rekvizite za pakete koji uključuju i torbe, ruksake, kutije za igračke, školski pribor, uz djecu članove DND mogu prikupljati i ostala djeca.

U sklopu akcije održat će se i priredba u Domu mladih i to u subotu 14. lipnja od 19 sati. Već od 17 sati volonteri DND prikupljat će u holu Doma mladih neophodne stvari za djecu Gunje,a sav novac od ulaznica iskoristit će se za kupnju donjeg rublja i pidžama koje nedostaju djeci. Na priredbi će nastupiti glazbena igraonica DV Tratinčica, plesači ŠPK Ritam, plesna igraonica DV Smiješak, Koprivničke mažoretkinje, plesna grupa Umjetničke škole Fortunata Pintarića i dramska grupa OŠ A. N. Gostovinski, a manekenska sekcija DND priredit će reviju odjeće za djecu i mlade trgovina Amadeus, Sportvision, Moda Marina i Kockica.

Podršku projektu u sklopu kojeg će Lutkarska skupina “Kopriva pec, pec” održati predstave u Cerni i Privlaki dali su Grad Koprivnica i Dom mladih.