Blog

HUMANITARNA DJEČJA MODNA REVIJA U ORGANIZACIJI DND KOPRIVNICA

Uspješna humanitarna modna revija Društva naša djeca Koprivnica bila je najljepši završetak akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“. Pozivu odraslih da se prikupe sredstva za opremanje dnevnog boravka dječjeg odjela koprivničke bolnice djeca su se odazvala onako kako to najbolje znaju- s neskrivenim veseljem, plesom i pjesmom uz poruku Igrajmo se i u bolnici.

Mali manekeni dočekani su ovacijama, uz primjetnu dozu ponosa što pomažući bolesnim prijateljima rade nešto važno. Dvorana doma mladih u kojoj se natiskalo više od 300 posjetitelja odavno nije zabilježila takvu silinu emocija.

Radost djece preplavila je roditelje, djedove, bake, tete, prijatelje koji su došli podržati male manekene i njihove goste – odlično uvježbane plesačice skupine Ola,la, šarmantnu Ritmičku grupu Dječjeg kluba Tratinčica, raspoloženog pjevača Sandra Turkovića i njegove plesne pratilje Klaudiju Ivačić i Anju Vrhoci, talentirani plesni par iz Krapine Lovru i Doru Belošević, šestogodišnjeg Filipa Palčića koji je na tečnom kajkavskom odrecitirao pjesmu Jesen, te nadarenu malu pjevačicu Anett Glavak.

Pljesak je odjekivao dvoranom od prve do zadnje minute dobro osmišljene priredbe. Mali manekeni, čiji je raspon godina bio od 16 mjeseci do 14 godina, a koji su predstavili odjeću i igračke Kockice i Euroshopa, doživjeli su prave ovacije. Uz uvježbanost za koju je zaslužna Marijana Mihalić Balog, koja je godinama vodila manekensku sekciju KUD-a Podravka, pokazali su i spontanost i razigranost. Svoje veselje iskazali su i na čeku kojeg su oslikali svojim ručicama i crtežima, a na kojeg su dodali i brojku od 6.131,00 kune koliko su sakupili od ulaznica. To je bio cjelokupni prihod, jer su se svi sudionici i partneri među kojima su bili i Obrtnička škola te ZAMP, odrekli naknada. Ček su zajedno s igračkama u vrijednosti od 2.300,00 kuna koje su donirali Euroshop, Kockica i Omnia predali šefici dječjeg odjela dr. Maji Toth Mršić koja je biranim riječima pohvalila plemenitu akciju Društva naša djeca Koprivnica.

Jadranka Lakuš, predsjednica Društva Naša djeca Koprivnica