Blog

IGRAONICA “GANJA” IZ GUNJE JE POSJETILA CU’FUS

Posebni gosti ovogodišnjeg Cirkuskog uličnog festivala u Samoboru (Cu’fus) bili su mališani iz igraonice Ganja u Gunji.

Domaćin i pokrovitelj njihovog boravka bio je Grad Samobor, a uključili su se i građani te organizatori Festivala kako bi im ovo iskustvo učinili nezaboravnim.

Na putu do Samobora djeca su, većina od njih po prvi puta, posjetila zoološki vrt u Zagrebu, a u Samobor su stigli u petak poslijepodne te odmah krenuli u istraživanje grada.

Najviše su uživali u programu Hula hoop konvencije i Festivala Cu’fus, što je za njih bio potpuno nov doživljaj.

U nedjelju ujutro susreli su se sa zamjenicom gradonačelnika Sanjom Horvat Iveković i zahvalili joj na gostoprimstvu.

Igraonicu Ganja osnovalo je Društvo Naša djeca grada Vinkovaca u suradnji s Društvom psihologa Vukovarsko- srijemske županije  koji su se od samog početka proglašenja stanja katastrofe u Vukovarsko- srijemskoj županiji zauzeli za djecu s poplavljenih područja Gunje, Račinovaca, Đurića i ostalih mjesta stradalih od poplava kako bi im organizirali kvalitetno provedeno slobodno vrijeme.

To uključuje adekvatnu psihosocijalnu pomoć kroz razne kreativne radionice i igraonicu i kako bi se djeca barem malo odmakla od neprirodnih uvjeta života.

Osim organiziranih aktivnosti u igraonici koja je popularno nazvana „Ganja“ po igri lovice kako je zovu u Gunji, organiziraju i izlete djece preko vikenda, kao i gostovanja raznih lutkarskih, cirkuskih i drugih  predstava i programa.