Blog

IZVJEŠTAJ O PROVEDENIM RADIONICAMA ZA RODITELJE I DJECU U PROJEKTU ”NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA”

DRUŠTVO NAŠA DJECA NOVA GRADIŠKA

Dana 26. kolovoza i 2. rujna Društvo naša djeca Nova Gradiška je provodilo radionice u sklopu projekta ”Neka odrastanje bude dječja igra” pod vodstvom učiteljice Ane Šporčić uz logističku pomoć ostalih volontera iz DND-a. Radionice su bile organizirane u prostoru DND-a i na dječjem igralištu na gradskom trgu. Polaznici radionica bila su djeca predškolskog i školskog uzrasta, njihovi roditelji,odgojiteljice iz vrtića i učiteljice. Na radionicama u zatvorenom je sudjelovalo 40 djece, a na otvorenom 20 djece i 8 roditelja. Polaznici radionica su bili podijeljeni u skupine (predškolski i školski uzrast) te su im osmišljene kreativne radionice, igre i aktivnosti iz programa ”Igre i igraonice u Društvima Naša djeca”. U radionicama su korišteni rekviziti koji bili potrebni za provođenje određenih igara. Djeca i njihovi roditelji su upoznati s radionicama koje su se provodile i ciljevima projekta ”Neka odrastanje bude dječja igra”.

U radionicama su se koristile igre koje smo dobili na prijedlog tvrtke Nivea, oživljene su tradicionalne igre, igre koje su aktualne u vrtićima i školama i neke nove zanimljive igre.

Igre koje su se koristile u radionicama, u zatvorenom prostoru, s djecom predškolskog uzrasta su bile prilagođene njihovoj dobi i sposobnostima. Slijedile su igre upoznavanja, igre uz pratnju glazbe, gumi-gumi igre, štafetne igre u kojima su glumili konobare, igra s lončićima, pjetlići itd. Djeca školskog uzrasta su nakon igara upoznavanja bušili balone, igrali se glazbenih stolaca,  školice, gumi-gumi igre, crne kraljice, mali konobari itd.

Mjesto druge radionice je dječje igralište gdje su se odazvala djeca i njihovi roditelji. Igre su bile veoma dinamične i zabavne, a to su igre s užetom ispod stolaca, igre u vrećama, igre sa zavezanim nogama u parovima, igra balonima, graničar itd.

Nakon radionica svim polaznicima je ponuđeno voće, grickalice i voda kao znak zahvalnosti za sudjelovanje u radionicama.

Sve radionice su  najavljene  na lokalnom radiju i  popraćene na gradskim i županijskim portalima te na katoličkom portalu laudato.

Iako su se ove radionice odvijale unutar projekta ”Neka odrastanje bude dječja igra”, DND Nova Gradiška će nastaviti provoditi radionice ovakvog tipa u nadolazećim događanjima i manifestacijama.