Blog

INFORMACIJE O PROJEKTU “DJEČJA VIJEĆA – AKTIVNO SUDJELOVANJE DJECE U ŽIVOTU ZAJEDNICE”

Poštovani/e voditelji/ice Dječjih vijeća,

Savez društava Naša djeca Hrvatske u okviru akcije Gradovi i općine – prijatelji djece te višegodišnjeg rada na području aktivnog sudjelovanja djece u lokalnoj zajednici kroz rad Dječjih gradskih i općinskih vijeća i ove godine nastavlja realizaciju projekta Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici kojemu je cilj poticanje i promocija dječje participacije u Hrvatskoj. Projekt je podržalo Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

Nastavljajući aktivnosti projekta “DJEČJA VIJEĆA – Aktivno sudjelovanje djece u životu zajednice“, a koji traje do 30. lipnja 2015. godine, Savez društava Naša djeca Hrvatska u suradnji s Dječjim vijećima i partnerima na projektu organizirat će sljedeće aktivnosti:

1) Natječaj za Naj-projekte Dječjih vijeća Savez društava Naša djeca Hrvatske objavljuje već šesti put. Naj-projektima djeca iz Dječjih vijeća na svoju inicijativu i uz pomoć odraslih realiziraju lokalne akcije i aktivnosti za djecu kojima poboljšavaju život djece.

Kriterije Natječaja i Smjernice kako napisati participativni projekta te Obrazac za prijavu projekta preuzmite klikom na navedene riječi.

Ovogodišnje Naj-projekte moći ćete prijaviti u dvije kategorije: 

a)    Projekti za djecu usmjereni razvijanju multikulturalnosti, tolerancije, ljudskih prava, nenasilnom rješavanju sukoba i promicanju prava djece među djecom i odraslima. 

b)    Projekti za djecu usmjereni prevenciji svih oblika ovisnosti kod djece i podizanje razinesvijesti o štetnosti droga, alkohola, cigareta, kockanja, prekomjernog korištenja računala, Facebook-a.

Molimo sva Dječja vijeća Hrvatske da osmisle i prijave svoje participacijske projektne prijedloge do  20. travnja 2015. godine za projekte koji će se provoditi do kraja ožujka 2015. godine.

3) Kamp djece i voditelja/mentora Dječjih vijeća (11. susret Dječjih vijeća Hrvatske) planira se održati na proljeće u svibnju ili najkasnije u prvoj polovici lipnja 2015. godine a domaćin prvog Kampa  bit će Dječje vijeće Koprivnice.

Na Kamp djece i voditelja/mentora će biti pozvano 15 najaktivnijih Dječjih vijeća, a moći će sudjelovati po dva djeteta i jedna odrasla osoba. Kamp će trajati dva dana.

Na Kampu ćemo i objaviti dva najoriginalnija Naj-projekta Dječjih vijeća. 

4) Promocija rada Dječjih vijeća na mrežnoj i Facebook stranici Saveza društava Naša djeca Hrvatske

Ukoliko želite da objavljujemo kraća izvješća i fotografije o aktivnostima Vašeg Dječjeg vijeća, slobodno nam šaljite tekstualne i foto-materijale na e-poštu: iva @ savez-dnd.hr (bez razmaka između slova).

Objavljene članke i fotografije moći ćete vidjeti na www.savez-dnd.hr   ili na Facebooku Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

S veseljem i zadovoljstvom Vas pozivamo da se u što većem broju uključite u planirane aktivnosti. Već na sljedećim sastancima o njima informirajte djecu, koordinatore akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, Društva Naša djeca te svima u gradu i općini koji cijene i podržavaju rad Vašeg Dječjeg vijeća.

Samo aktivnom dječjom participacijom osnažujemo našu djecu da budu aktivni građani u društvu i svojim lokalnim zajednicama te sudjeluju u aktivnostima koje će im unaprijediti život.

Za sve dodatne informacije o aktivnostima i projektu, slobodno nas kontaktirajte u Savez DND Hrvatske (kontakt osoba:Sanja Škorić, sanja @ savez-dnd.hr (bez razmaka), 0915437778 ili Snježana Krpes, 01/ 49 22 959; info @ savez-dnd.hr, također bez razmaka).

Želimo Vam puno uspjeha u osmišljavanju Naj-projekata i radujemo se zajedničkim susretima i aktivnostima!

Primite srdačne pozdrave,

Voditeljica projekta „DJEČJA VIJEĆA – Aktivno sudjelovanje djece u životu zajednice“
Snježana Krpes, prof.
Voditeljica programa „DJEČJIM SUDJELOVANJEM ZA SVIJET PO MJERI DJECI“
Sanja Škorić, v.d. tajnica Saveza DND Hrvatske