Blog

IPA SI-HR – ODRŽAN SASTANAK PROJEKTNE SKUPINE

ODRŽAN SASTANAK PROJEKTNE SKUPINE ZA PROJEKT

„OTROCI IN MLADI NE PRIZNAJO MEJA/OTROCI I MLADI NE PRIZNAJU MEJA

I RADIONICA O PROVEDBI I IZVJEŠTAVANJU IPA PROGRAMA SI-HR 2007.-2013. 

Prošli je tjedan u prostorima Zveze prijateljev mladine Slovenije u Ljubljani održan prvi radni sastanak svih predstavnika vodećeg i projektnih partnera za provedbu projekta “Otroci in mladi ne priznajo meja/Djeca i mladi ne priznaju granice”.

Riječ je o projektu koji će se provoditi s ciljem društvene integracije djece i mladih na pograničnom području Slovenije i Hrvatske, a koji će sufinancirati Europska komisija u okviru Operativnog programa IPA SI-HR 2007-2013 godine. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Savez društava Naša djeca Hrvatske je vodeći partner na projektu dok su ostala tri projektna partnera slovenski Zveza prijateljev mladine Slovenije, Zveza prijateljev mladine Maribor i Društvo Naša djeca Varaždin. U mnogobrojne aktivnosti koje će se provoditi u sljedeće dvije godine bit će uključeno 20 Društava Naša djeca iz pograničnih regija i Grada Zagreba te 19 Zveza prijateljev mladine sa slovenske strane. Obje krovne organizacije, Savez društava Naša djeca Hrvatske i Zveza prijateljev mladine Slovenije, imaju dugogodišnju tradiciju organiziranog rada s djecom u području slobodnog vremena i dječjih prava te razvijenu i mnogobrojnu mrežu podružnica u kojima se okuplja veliki broj djece i stručnog osoblja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na sastanku u Ljubljani predstavnici Saveza DND-a još jednom su istaknuli važnost dobivanja ovog projekta za sve partnere. Glavne teme sastanka bile su informiranje partnera o obvezama i međusobnim ulogama u projektu, upoznavanje sa smjernicama za sustav praćenja i izvještavanja o projektnim aktivnostima te informiranje slovenskih i hrvatskih korisnika. Partneri su međusobno utvrdili plan svih aktivnosti za cjelokupno razdoblje trajanja projekta te se dogovorili oko prvih aktivnosti s kojima bi se započelo još ovog ljeta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Savez društava Naša djeca Hrvatske najavljuje početnu konferenciju i službeno predstavljanje projekta za hrvatske korisnike sredinom srpnja, dok se za slovenske korisnike predstavljanje planira održati krajem kolovoza.  U okviru 2. javnog poziva na dostavu prijedloga projekata Operativnog programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. u organizaciji Zajedničkog tehničkog tajništva u Mošćeničkoj Dragi održana je radionica o provedbi projekata i izvještavanju za predstavnike vodećih i projektnih partnera iz Hrvatske, na kojoj su sudjelovale i predstavnice Saveza DND.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Od strane tehničke službe Ugovaratelja iz ZTT te nacionalnih kontrolora i stručnih suradnika iz MRRSVG sudionici radionice mogli su dobiti upute o prihvatljivosti troškova za hrvatske korisnike, zatim naputke za informiranje i obavještavanje korisnika i javnosti te informacije o pravilima i postupku javne nabave. Poseban naglasak je stavljen na temu izvještavanja i korištenje informacijskog sustava za unos podataka za izvještavanje (ISARR). Isti program radionice održat će se 2. lipnja i za slovenske partnere u Ptuju.