Blog

IZ IZVJEŠTAJA DND-a ČAZMA ZA 2016. GODINU

CVJETNI KORZO I LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ „JEDAN SVIJET, JEDAN CVIJET“

U travnju 2016. pokrenuli su 1. Likovno-literarni natječaj „Jedan svijet, jedan cvijet“ namijenjen djeci do petnaest godina starosti. Odaziv dječjih vrtića i osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske bio zaista velik. Posebice mogu naglasiti da su prijave i poslani likovni radovi vrtića i osnovnih škola nadmašili sva  očekivanja s obzirom na to da je stiglo tristotinjak likovnih radova djeca od kojih je tek dio bio izložen  u Centru za kulturu Čazma.

Izložba nagrađenih i pohvaljenih likovnih radova i još dvadeset i pet odabranih likovnih radova otvorena bila je otvorena do kraja lipnja u Centru za kulturu Čazma. Sve ostale dječje likovne radove su fotografirali te se isti, u izložbenom prostoru, prikazivali u obliku PowerPoint prezentacije.

  1. Likovno literarni natječaj otvoren je u sklopu 3. Cvjetnog korza u Čazmi koji je održan 21. 5. 2016.
  2. Ostvareni su  ciljevi a to su:  zaštita i promicanje ljudskih prava i sloboda te prava nacionalnih manjina, jednakosti, ravnopravnost, borba protiv nasilja i diskriminacije, razvoj demokratske političke kulture, promicanju volonterizma, zaštiti i promicanju prava manjinskih društvenih skupina.
  3. Nastaviti će  s održavanjem likovno-literarnog natječaja i manifestacije Cvjetnog korza čime se promovira grad Čazma kroz kulturni i umjetnički izričaj, gostovanja djece iz drugih općina i gradova kroz sudjelovanje na istom.

LJETOVANJE U NOVOM VINODOLSKOM

Djeca članovi DND Čazma ljetovala su u odmaralištu Grada Bjelovara / Hostelu Bjelovar u vremenu od 18. Do 23. 7. 2016. Godine. Ljetovalo je ukupno devetnaestero djece. Dio ljetovanja sufinancirao je Grad Čazma.

EKO SAJAM U ČAZMI

Treću godinu za redom, od kada se i održava Eko sajam u Čazmi, DND Čazma aktivno sudjeluje svojim aktivnostima. Ove su godine najmlađi članovi DND Čazma pripremali ekološke, domaće čajeve te ih posluživali posjetiteljima i izlagačima sajma.

DJEČJI TJEDAN 2016.

Posjet djece predstavnika DND Čazma Radio BBR-u – predstavljanje rada DND Čazma i najava aktivnosti u dječjem tjednu;

Posjet učenika 4. Razreda OŠ Čazma i predstavnika DND Čazma gradonačelniku Čazme kojem su uputili zahvale za besplatne udžbenike, koje su dobili svi učenici OŠ Čazma u ovoj šk. god., kao i zahvale za novoizgrađeno autobusno stajalište i spojnu cestu za školski autobus u neposrednoj blizini škole. Osim zahvala djeca su izrazila svoje želje i dala prijedloge za još ljepše odrastanje u malom gradu Čazmi.

ŠMINKERAJ I FRIZERAJ – zajedničko druženje roditelja i djece (mahom majki i djevojčica) u prostorijama DND Čazma kojim se ujedno obilježio Međunarodni dan djevojčica te je djevojčicama poklonjena posebna pažnja i to na način koji im se najviše svidio, šminkanjem i friziranjem, te uputama o njezi lica koje je sklono promjenama u pubertetu.

Zajednički izlet članova DND Čazma, djece i roditelja koji podržavaju rad DND Čazma, u Zagreb s ciljem posjete parku Bundek i Dječjem festivalu u Cinestaru gdje su gledali crtani film Rode.

HALLOWEEN PARTY

Organizirali smo party za najmlađe čazmance i čazmanke povodom Noći vještica. Maskirani mališani i njihove mame ludo su se zabavili uz ples, grickalice i sokiće.

 BOŽIĆNE RADIONICE

Izrada božićnog nakita namijenjenog za darivanje građanima i prikupljanje dobrovoljnog priloga za obitelj dječaka 2.a razreda OŠ Čazma čija je kuća izgorjela u požaru. Dobrovoljne priloge prikupljali smo u sklopu Adventskog sajma udruženja obrtnika Čazma. Prilikom otvorenja Sajma, najmlađi članovi DND Čazma okitili su jelku s gradonačelnikom Čazme Dinkom Pirakom. Istom prigodom darivali smo dječaka Matea kojem su Savez DND Hrvatske i Nivea osigurali božićni poklon.

U sklopu Čelfograda, a u suradnji s Centrom za kulturu Čazma koji nam je osigurao 100 svjetlećih lampiona prikupili smo dodatna sredstva za dječaka iz 2.a i to prodajom lampiona koje smo zajedno s građanima Čazme puštali uoči Božića.

Članovi DND Čazma posjetili su Advent u Zagrebu. Najmlađi članovi DND Čazma i njihovi prijatelji u sudjelovali su u tradicionalnim maškarama te su kao kompletni svatovi obilazili Čazmu i domove njezinih stanovnika.

Cijele godine održavaju se kreativne radionice te djeluje dramska družina koja priprema nove predstave.

Izrađivali smo čestitke za novorođene djevojčice i dječake koje smo uz prigodne letke kampanje Čitaj mi te mini slikovnicu pripremili te su iz predstavnici Grada Čazme između ostalog, darivali u naše ime.

Dramska družina nastupila je s predstavom „Djevojčica sa šibicama“ u Centru za kulturu Čazma te priprema predstavu „Smjehotrans ili Busopriče“.