Blog

IZABRANI NAJLJEPŠI DJEČJI GLASOVI U POREČU

Mateo Šušlik i Ella Načinović najbolji dječji glasovi

Pobjednici jubilarnog, 15. festivala Društva Naša djeca Poreč „Veseli glasi/Voci allegre“ su Mateo Šušlik, učenik 4. razreda i Ella Načinović, učenica 8. razreda – dvoje, jer od ove godina će se djeca natjecati u kategoriji mlađih, do četvrtog razreda, i u kategoriji starijih, do osmog razreda.

Žiri u sastavu Đana Šegon, Petra Tripar, Aina Temimović, Damir Gregurović, na čelu sa Sanjicom Sarom Radetić Fatorić, ocijenio je 29 pjevačica i pjevača u 28 pjevačkih nastupa (jedan duet) i donio odluku da su drugi najbolji glasovi Etien Šimić i Ellena Naperotić, a treća mjesta u svojim kategorijama zauzeli su Petar Brajković i Hana Bitunjac. Nagrade najboljim pjevačicam i pjevačima osigurao je Grad Poreč, kao pokrovitelj festivala, a DND je svoj djeci pripremio priznanja i čokoladu.

Na festivalu je ove godine sudjelovao rekordan broj djece, a Gordan Gregurović  izabrao je najbolje među 70 prijavljenih. Na samom početku predsjednica Sonja Kotur Lovreković podsjetila je prisutne na početke, na to kako je festival rođen zalaganjem tadašnjeg člana Izvršnog odbora DND-a Damira Gregurovića. Do danas se na festivalskoj pozornici okušalo približno 400 djece, neki od pobjednika nastavili su graditi pjevačku karijeru, kao što su Gogo, Mateo Pilat, Marina Žužić, Ivan Bottezar, Dorotea Živolić, Mia Marenić.

„Grad Poreč je prepoznao program DND-a kao priliku afirmiranja kreativnog potencijala porečkih mališana i sve ove godine nas pokroviteljski podupirao. DND neće posustati, dokle god među nama rastu djeca koja vole pjevati  i u tome uživaju“, rekla je Kotur Lovreković.