Blog

IZLOŽBA “MOJA NAJDRAŽA MASKA” I NAJAVA KOPRIVNIČKOG FAŠNIKA

“Moja najdraža maska” naziv je izložbe koju već nekoliko dana mogu razgledati Podravkaši, a koja od danas resi izloge i prostore koprivničke knjižnice Fran Galović, Turističke zajednice grada Koprivnice, Doma mladih i Podravske banke na Lenišću i Taraščicama. Izloženo je nekoliko stotina maštovitih crteža i kaširanih maski koje su izradili mališani dječjih vrtića Smiješak i Tratinčica iz Koprivnice i Vrapčić iz Drnja, te učenici Osnovnih škola Antun Nemčić Gostovinski i Braća Radić iz Koprivnice. Izložbu je organiziralo Društvo naša djeca Koprivnica i ona tradicionalno najavljuje sudjelovanje djece u Koprivničkom fašniku. 

Ono će ove godine biti iznimno sadržajno budući da su se zajedničkom pozivu Društva naša djeca i gradske Turističke zajednice odazvale brojne dječje skupine. Gotovo 500 dječaka i djevojčica obučenih u klaunove, zubić vile, dimnjačare, srca, kauboje, vesela strašila, svemirce i druge maštovite kreacije proći će u subotu, 9. veljače, koprivničkim ulicama i zajedno sa skupinama odraslih maškara predvođenih Prapodravcima koji su preuzeli vlast u gradu, napravit će pravu karnevalsku atmosferu.

Nakon što se predstave na Zrinskom trgu, dječje maškare okupit će se u Domu mladih gdje će se od 13 do 16 sati održati dječji maskenbal. Bit će tu puno plesa, pjesme i nagradnih igara, a nastupat će Plesna skupina Ola,la Društva naša djeca, male ritmičarke iz DV Tratinčica, plesna skupina i dječji zbor OŠ Braća Radić te mališani iz DV Smiješak.