Blog

ODRŽAN 3. MEĐUŽUPANIJSKI SUSRET DRUŠTAVA NAŠA DJECA SLAVONIJE I BARANJE

Dana 26. siječnja 2013. Društvo Naša djeca Slatina organiziralo je 3. međužupanijski susret Društava Naša djeca Slavonije i Baranje.

Na Susretu su sudjelovali: DND Darda, DND Čačinci, DND Donji Miholjac, DND Našice, DND Belišće, DND Valpovo, DND Požega, DND Rešetari, DND Staro Petrovo Selo, DND Virovitica, DND Zabok, DND Kutina i Savez društava Naša djeca Hrvatske.

Sudionici su se okupili u Slatini gdje ih je srdačno pozdravio Gradonačelnik Slatine gosp. Ivan Roštaš. Nakon okupljanja sudionici su posjetili Zavičajni muzej Slatina te su zajedno sa Gradonačelnikom i ravnateljicom Zavičajnog muzeja Slatina gđom Dragicom Šuvak pogledali izložbu keramike i monotipija Ivančice Cvitić Znidarčić te izložbu Slatinsko knjižno blago.

Nakon prigodnog dječjeg programa djece OŠ Josipa Kozarca i OŠ Eugena Kumičića održanog u Općini Sopje, premijerno je prikazan film 60 godina DND Slatina. Film se može pogledati na ovoj poveznici.

Predavanje o povlačenju sredstava iz EU fondova održala je članica DND-a Slatina odnosno ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, dok je Jasenka Borovčak iz DND-a Zabok predstavila projekt koji provodi DND Zabok pod nazivom Zdravo i fino.

Tijekom Susreta sudionici su mogli razgledavati izložbu fotografija i uradaka DND-a Slatina kao i izložbu Etno-eko udruge Podravski vez iz Općine Sopje. Nakon obilaska prirodnih i povijesnih ljepota Općine Sopje sudionici su posjetili Pustaru Višnjica na kojoj su održane gastro i kreativne radionice. Gastro radionicu vodila je Snježana Krpes, stručna suradnica u Savezu DND Hrvatske i članica DND-a Kutina, a kreativne radionice održale su volonterke Etno-eko udruge Podravski vez iz Sopja.

Snimak sa Sureta može se pogledati na ovoj internetskoj stranici.

Sudionici su susret ocijenili izuzetno korisnim i zanimljivim. Nadamo se da će se tradicija održavanja međužupanijskog susreta društava Naša djeca Slavonije i Baranje nastaviti.