Blog

IZLOŽBA NAGRAĐENIH UMJETNIKA NAGRADOM “GRIGOR VITEZ” ZA ILUSTRACIJU U KLINICI ZA PEDIJATRIJU REBRO

U okviru projekta “Edukativno-kulturni sadržaji za djecu u bolnicama u Zagrebu” putujuća izložba nagrađenih umjetnika Nagradom “Grigor Vitez” za ilustraciju, postavljena je u čekaonici Zavoda za hitnu medicinu, Klinike za pedijatriju Rebro. Za male pacijente Klinike održana je i predstava “Pavao i njegov glavao” autora i izvođača Hrvoja Zalara.

Izložba Nagrade Grigor Vitez za ilustraciju, koja je nastala iz fundusa svih nagrađenih ilustratora Nagrade Grigor Vitez u razdoblju od 1967.-2007. godine, dobila je i svoje treće odredište u Klinici za pedijatriju Rebro.

Izložba je otvorena u četvrtak 18.12.2008. uz prigodne riječi predstojnika Klinike, prof.dr.sc. Ivana Malčića, likovnog urednika izložbe, Ivana Viteza, voditeljice projekta, Snježane Krpes i Ivanke Gregurinčić, voditeljice igraonice i škole u bolnici.

Tijekom 2008. godine, Izložba je bila uvrštena u program Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, a u Dječjem tjednu bila je postavljena u galeriji Centra za kulturu Susedgrad.

Također, održano je i scensko uprizorenje – predstava za djecu “Pavao i njegov glavao”, u izvedbi glumca i redatelja Hrvoja Zalara. Predstava se sastojala od odabranih stihova hrvatske dječje poezije. Na svojem putovanju po svijetu dječak Pavap uljepšava svojom pjesmom, ne samo svoj život, već tu ljepotu prenosi i na sve ljude koje susreće. Predstava je osvojila nagradu Hrvatskog glumišta za najbolje ostvarenje u predstavama za djecu.

dsc00174

Pavao i njegov glavao razveselili su male pacijente Klinike kao i njihove roditelje, a Izložba oplemenila prostor čekaonice Zavoda za hitnu medicinu – Hitne dječje ambulante.