Blog

IZLOŽBA POŠTANSKIH MARKI U POREČU I DRUGE POPRATNE AKTIVNOSTI

Kad se ujedine volja i kreativnost, onda otvaranje izložbe poštanskih maraka o Djedu Mrazu sa svih strana svijeta Filatelističkog društva Poreč postane pravi mali spektakl.  A spektakl se dogodio u utorak u dopodnevnoj, pa ponovno u poslijepodnevnoj smjeni u OŠ Poreč.  Snage su udružili učenici, učitelji, Filatelističko društvo  i Društvo Naša djeca – uz pomoć malog i velikog Djeda Mraza.

Poštanske marke s likom Djeda Mraza iz fundusa Filatelističkog društva Poreč  bile su izložene i prošlog prosinca, ali nisu dobile dovoljno pažnje uz sva ostala događanja, pa je knjižničarka OŠ Poreč i članica Izvršnog odbora DND-a ove godine predložila proširiti priču uključivanjem djece,a  uključila se i talijanska škola. Niži razredi su dobili zadatak izraditi svoj prijedlog za poštansku marku na temu „Djed Mraz u Poreču“, a treći razredi, kojima je u redovnom školskom proramu pisanje pisama, dobili su zadatak napisati pismo Djedu Mrazu na temu „Tko nam to darove donosi“.

Nakon što su dječji radovi ocijenjeni, pripremljeno je otvaranje izložbe, čitanje radova, podjela priznanja i poklona najboljima. A prije toga dogodio se igrokaz.  Vesna Milanović uprizorila je s djecom iz trećeg „A“ i trećeg „B“  tekst  „Izgubljena pisma“ Ratka Zvrke, koji m je stvorena atmosfera napetosti , iščekivanja, ali i najave. Nakon malog Djeda Mraza u igrokazu pred djecom se pojavio pravi Djed Mraz. U pomoć su mu došli Marino Banko i Slavoljub Katančević iz Filatelističkog društva Poreč  te Snježana Lehman iz Društva Naša djeca Poreč , koji su nagradili djecu koja su naslikala i napisala najbolje radove: Arona Dodaja, Teu Čitar, Alekdsandru Šehanović i  Emu Laković, Nina Basanića i Serenu Tumiati.

Druženje s odraslim filatelistima, komentiranje poklona i pravih poštanskih maraka kulminiralo je prvim ovogodišnjim fotografiranjem s Djedom Mrazom.