Blog

FORUM KAZALIŠTE UZ MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, u ponedjeljak, 16.11.2015. u suradnji s DND-om Tuhelj održano je forum-kazalište za učenike viših razreda naše osnovne škole. Forum-priču pripremilo  je nekoliko učenika  7. i 8. razreda pod vodstvom učiteljice Pavice Iveković.

Forum-kazalište bavilo se temom različitosti i našeg odnosa prema onima koji imaju neku poteškoću zbog koje teže funkcioniraju u svakodnevnom životu. Konkretno, u ovoj forum- priči  moglo se vidjeti kako funkcionira osoba s fizičkim teškoćama te kako se drugi odnose prema onima koji zbog otežane pokretljivosti  trebaju malo više vremena   i razumijevanja. Forum-priča oblikovana je kroz četiri prizora u kojima su  učenici i učitelji kao publika imali mogućnost intervencije . Otkrivali su one momente gdje se može reagirati  na ljudskiji i tolerantniji način i mijenjati ishod nekih životnih situacija.

Cijelo vrijeme izvedbe forum-kazališta  osjećala se velika zainteresiranost i angažman svih da se uključe u rješavanje problema i nastojanje da se uz više tolerancije mogu graditi neki novi odnosi u društvu.