Blog

IZVJEŠĆE O ODRŽANOM DJEČJEM TJEDNU U CRIKVENICI OD 05. DO 11.LISTOPADA 2015.G.

U razdoblju od 05.-11.listopada 2015.g. u Crikvenici je obilježen Dječji tjedan pod motom ˝Ljubav djeci prije svega˝ te ˝Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge˝. U organizaciji ovogodišnjeg dječjeg tjedna sudjelovali su: Dječji vrtić Radost, OŠ Zvonka Cara, OŠ Vladimira Nazora, Muzej Grada Crikvenice, Gradska knjižnica Crikvenica, Udruga Sretniji grad, Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor  te Grad Crikvenica.

Program je započeo 05. listopada slanjem poruka učenika OŠ Zvona Cara koje su označene motom ovogodišnjeg Dječjeg tjedna. U vrtiću Radost izrađivane su i oslikavane poruke o pravima djeteta, dok su u Muzeju Grada Crikvenice djeca imala prilike pogledati izložbu 845° i sudjelovati u igraonici ˝Prava djece antičkog doba˝. U Gradskoj knjižnici djeca su mogla poslušati ˝Nove priče za Kutić Bjelokutić˝.

Program 06.listopada također je započet slanjem poruka odraslima ispisan na balonima učenika OŠ Vladimira Nazora. Gradska knjižnica osmislila je zanimljiv program ˝Surfajmo u knjižnici˝ gdje su djeca mogla naučiti kako pretraživati internet na siguran način, a kao nastavak ovog programa, Udruga Sretniji grad u suradnji s OŠ Zvonka Cara pripremila je radionicu za učenike pod nazivom ˝DeleteCyberbullying˝.

Program 07.listopada nastavljen je društvenom igrom ˝Čovječe, ispravi se!˝ u organizaciji Gradske knjižnice Crikvenica te nastavkom radionice ˝DeleteCyberbullying˝, no ovaj put s učenicima OŠ Vladimira Nazora. Dječji vrtić Radost započeo je s radionicom za roditelje pod nazivom ˝Rastimo zajedno˝ dok je u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice održana promocija udomiteljstva za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor u partnerstvu s Udrugom udomitelja djece PGŽ pod nazivom ˝DAMDOM tribina˝.

Program 09. listopada nastavljen je prikazom besplatnog animiranog filma za svu djecu pod nazivom ˝Kuća velikog mađioničara˝.

U Thalassotherapiji, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju bolesti respiratornih organa i lokomotornog sustava održan je program „Ruksak pun kulture“ za djecu smještenu u bolnici.

U osnovnim školama Vladimira Nazora i Zvonka Cara održana su predavanja o pravima djece, a članice Društva Naša djeca posjetile su i darivale djecu u Dječjem vrtiću Radost i obje osnovne škole.

Osim navedenog programa, u Gradskoj knjižnici postavljena je izložba knjiga koje obrađuju teme izazova i problema s kojima se susreću djevojčice ˝Nije lako biti djevojčica˝.

U ovogodišnjem Dječjem tjednu, nisu izostavljene ni akcije humanitarnog karaktera pa su tako učenici OŠ Zvonka Cara veliko dječje srce pokazali skupljajući povratnu ambalažu za pomoć učenicima pri plaćanju terenske nastave te prikupljajući hranu za beskućnike Grada Crikvenice.  Polaznici Dječjeg vrtića radost prikupljali su pakete pomoći za djecu izbjeglice u sklopu humanitarne akcije ˝Moj prijatelj- dijete izbjeglica˝.