Blog

IZVJEŠĆE O RADU DJEČJEG FORUMA OSMIJEH

DF Osmijeh djeluje u sklopu DND-a Slatina od 2014 godine.

U ovom trenutku okuplja desetak članova, uglavnom učenica i učenika šestih i sedmih razreda OŠ Josipa Kozarca.

Cilj postojanja i djelovanja DF-a jest razvijanje suradnje i prijateljstva među djecom putem aktivnosti koje pridosnose upoznavanju i razumijevanju prava djeteta, spoznaji i širenju ideje mira u svijetu, odgoju za međusobno razumijevanje i suradnju te nalaženju i primjeni načina za što potpunije ostvarivanje tih spoznaja i vrijednosti u sredini u kojoj djeca žive.

AKTIVNOSTI DF OSMIJEH U 2014 godini

U Dječjem forumu Osmijeh na početku svog djelovanja, radilo se na Upoznavanju s pravima djeteta kroz društvene igre, igre asocijacije o pravima djeteta, kvizovi o pravima djeteta, igrokazi o pravima djeteta, radionice o ostvarivanju prava djeteta, radionice o pravima djeteta i kroz druge aktivnosti.

U Dječjem tjednu, prvom tjednu u listopadu 2014 godine provedeno je pisanje poruka djece odraslima. Polaznici Dječjeg foruma Osmijeh zajedno s djecom Dječjeg foruma Mladost dijelila su poruke djece odraslima.

Dio poruka objavljen je i u Zborniku poruka djece odraslima „Neka odrastanje bude dječja igra“ kojeg je tiskao Savez društava Naša djeca Hrvatske.

Sudjelovanje u akciji „Daj 10 za prava djece u svijetu“

Tijekom Dječjeg tjedna djeca Dječjeg foruma Osmijeh posjetila su Dječji vrtić Suncokret

U Dječjem tjednu obilježen je i Dan djevojčica

Dječji forum Osmijeh sudjelovao je i u radio-emisijama Radio Slatine

Na osnovu inicijative Dječjih foruma Društvo „Naša djeca“ Slatina objavilo je Natječaj za najbolje likovne i literarne radove na temu „Sretno dijete“. Izložba svih radova otvorena je u Zavičajnom muzeju grada Slatine dana 20.11.2014 godine povodom 25 godina Konvencije o pravima djeteta. Na Izložbi je i javno prikazan plakat stvoren tijekom Dječjeg tjedna, a na temu „Daj 10 za prava djece u svijetu“.

Organiziran je Božićni ples u OŠ Josipa Kozarca i to za djecu od prvog do četvrtog razreda

Organiziran je i Plesa pod maskama u OŠ Josipa Kozarca

PLAN AKTIVNOSTI U 2015 godini:

Kvizovi znanja o Pravima djeteta i o Ujedinjenim narodima

Dopisivanje s djecom iz drugih zemalja i razmjena suvenira

Dnevnik Flat Stanley

Igre djece svijeta

Školski radio

Stvaralačko rješavanje zabavnih problema