Blog

IZVJEŠĆE O RADU DND-A PLETERNICA U 2013. GODINI

Dana  27.03.2013.g.  DND Pleternica je sudjelovalo u obilježavanju Dana kazališta s predstavama ‘’U svijetu bajki’’ pred djecom i roditeljima Udruge Osmijeh. Sudjelovali su glumci kazališnih radionica našeg društva pod vodstvom prof. Renate Matičević.

U svibnju su sudjelovali na Sajmu mogućnosti sa svojim info pultom u organizaciji Grada i PU Pleternica, obilježili Majčin dan i Dan obitelji u Dnevnom boravku za roditelje palih branitelja i korisnike dnevnog boravka. U programu su bili uključeni članovi DGV-a i učenici III.r. OŠ fra Aje Kadžića.  Drugi je saziv prestao s radom u lipnju 2013. , a novi saziv se forimira u rujnu.

U rujnu DND Pleternica sudjeluje na 7.susretu Gradova prijatelja djece u Opatiji. Na susret su išli Petra Šajer, Luka Babić i Leon Šarić iz DGV-a u pratnji  voditeljice Jasne Kajtar. Glumci iz kazališnih radionica su oduševili publiku u show programu na Cvjetićima glazbe.

U listopadu je svečano obilježen Dječij tjedan koji je otvorila gradonačelnica Antonija Jozić i dječij gradonačelnik Leon Šarić. Samo obilježavanje Dječjeg tjedna je organizirao Koordinacijski odbor akcije Gradovi prijatelji djece, Društvo Naša djeca i grad Pleternica. U listopadu također je upriličen posjet članova DGV-a Uredu gradonačelnice i gradskoj upravi.

Dana 6.12. članovi DGV-a su prisustvovali svečanoj sjednici u povodu obilježavanja dana Grada Pleternice.

DND Pleternica je pokrenulo Naj-akciju pod nazivom ‘’Ja mogu-pružam ti ruku da možeš i ti’’ u kojoj sudjeluju učenici OŠ fra Aje Kadžića . Oni sa svojim razrednicima jednom u mjesecu dolaze u Udrugu Osmijeh i druže se s djecom s posebnim potrebama.