Blog

IZVJEŠĆE O RADU DND IVANEC U 2013. GODINI

Društvo Naša djeca Ivanec u radu s djecom i za djecu u njihovom slobodnom vremenu ostvarilo je slijedeće aktivnosti:

Dana 16. veljače 2013. organizirali smo druženje za Valentinovo u prostoru Udruge umirovljenika u Ivancu u 16,00 sati. Sudionici programa bila su djeca iz naših radionica: plesne i dramske radionice, polaznici Igraonice za predškolsku djecu i gosti iz OŠ Ivanec, 2.c i 3.a, a izvodene su recitacije i vokalne izvedbe pod vodstvom učiteljica I. Prekrit i A. Halamek. Nakon prigodnog programa upriličena je radionica za djecu i roditelje gdje su izrađivali prigodne ukrase, označnice stranica u obliku srca koje su sami ukrasili te nosili doma. Druženje uz sok i grickalice potrajalo je do večernjih sati.

Dana 23.ožujka 2013., u subotu prije Cvjetne nedjelje, organizirali smo prodajnu izložbu povodom Uskrsa koja je održana ispred Gradske vijećnice na prigodno postavljenim štandovima. Na izložbi smo sudjelovali s dječjim radovima s tematikom Uskrsa. Pored radionice glavne eksponate izložbe izradili su najmlađi članovi, polaznici Igraonice, a našim štandom dominiralali su stolni aranžmani na drvenim podlošcima – suhim granama od vinove loze, te bojana jaja u papirnatim kutijicama koje su izradila djeca. Prihod od prodajnih eksponata uplaćen je potrebitima putem Pro Vite (organizacija za pomoć potrebitima na području grada) i na ŽR Društva.

U travnju, svibnju i lipnju održan je izlet u Gardaland, glazbena predstava „Volim te, mama“ – u suradnji s učenicima OŠ Ivanec održana je u Kino dvorani u Ivancu. U svibnju smo održali Skupštinu u prostoru Udruge umirovljenika u Ivancu gdje smo razmotrili rezultate rada i upoznali s istima sve nazočne prijatelje i članove Skupštine. Na Dan grada Ivanca koji se po tradiciji obilježavana na Trgu hrvatskih ivanovaca sudjelovale su naše plesne radionice suvremenog plesa – plesne grupe Ana Marije Županić. Sudionicima programa i voditeljima Grad je osigurao bonove za hranu i napitke. Ujedno je održan i Mali ivanečki festival – održan pod pokroviteljstvom Tvornice obuće „Ivančica“ Frodo Ivanec dok su slatke paketiće za sve izvođače osigurali Vindija i Bernarda madraci iz Pušćina. Bilo je 16 natjecatelja od 8 – 15 godina – članova Glazbene radionice – koji su sudjelovali na festivalu. Glavni sponzor festivala  TO obuće „Ivančica“ osigurala je bonove za 3. mjesto (100 kn)., 2. (200 kn) i 1. (cipele) mjesto. Gosti koji su nastupali u vrijeme provođenja glasovanju su: Plesna radionica DND, Polaznici OGŠ Mario, „Kaliope“ – vokalna skupina, te Mali slavuji iz DND Varaždin.

U rujnu smo vršili upis polaznika u radionice suvremenog plesa, igraonice za predškolsku djecu, dramske i glazbene radionice. U listopadu su članica IO, Irena Prekrit, predsjednica Ljiljana Martinčević-Smodek, i Ana Marija Županić uz pratnju djece – polaznika radionica bile u posjeti gradonačelniku i upoznale ga s radom DND-a, uspjesima, planovima i problemima s kojima se susrećemo u radu, te smo mu uručili poklon – mali kamenjar s cvijetom ukrašen kamenčićima koje su doneseni s ljetovanja na otoku Rabu. Tog se mjeseca održala i Smotra dječjeg stvaralaštva u Slatini na kojoj su sudjelovale članice Plesne radionice suvremenog plesa, najstariji uzrast, i Dramska grupa (s izvedbama „Ružno pače“, „Trakošćanske žene“ i Grašak i patuljci“).

U studenom i prosincu sudjelovali smo na mnogim priredbama. Dana 17.11.2013. Dramska je grupa pod vodstvom Nataše Roginek sudjelovala na Kajkavijadi u Varaždinskim Toplicama. Na blagdan svetog Nikole Gradsko je  poglavarstvo odlučilo podjelu darova i doček sv. Nikole upriličiti na gradskom trgu. Nastupila je naša srednja plesna radionica sa 6 curica koje su vrlo uspješno pod vodstvom prof. Ane Marije Županić odradile ples „krampusića“ oko vatre. Grad Ivanec osigurao je darove za tu prigodu svoj djeci. Posebne kostime osigurao je nositelj projekta Dječji vrtić „Ivančice“ Ivanec.

Članovi naših radionica bili su sudionici Božićnog koncerta koji smo upriličili s članovima župa Marije Magdalene u Ivancu na dan 26. prosinca. Koordinatorica ove zahtjevne aktivnosti bila je Nataša Roginek. Ulaz je bio slobodan.

Smatramo da možemo biti zadovoljni dosadašnjim radom, ali da treba i dalje osmišljavati nove programe i osnivati nove radionice te poboljšavati rad postojećih i angažirati što veći broj djece na uključivanju u rad istih u svom slobodnom vremenu.

Predsjednica:

Ljiljana Martinčević-Smodek