Blog

IZVJEŠĆE O RADU DRUŠTVA NAŠA DJECA ČAČINCI ZA 2013. GODINU

Društvo Naša djeca djeluje pet godina.  Iz godine u godinu smo aktivniji i prepoznatljiviji u društvu. Financira nas Općina Čačinci, članarine, dobrovoljni prilozi i prihod od prodaje na prodajnim izložbama.  Djelujemo u prostoru Vatrogasnog doma kojeg koristimo bez naknade.  Dokaz smo da se s vrlo malo financijskih sredstava, ali dobrom voljom i upornošću volontera, može napraviti zaista mnogo.

DND  je odradilo mnoštvo aktivnosti s djecom  i za djecu. U veljači smo sudjelovali u maškarama. Bili smo „Čačinačke zvjezdice“. Predsjednica DND-a Kristina Krmpotić sudjelovala je na edukaciji „Budi neovisan“ u organizaciji Saveza DND-a. Prošla je edukaciju forum-kazališta koju je, uz pomoć kolegice Tamare Ivić,  uspješno odradila u OŠ Antuna Gustava Matoša u Čačincima s učenicima osmih razreda.

Uslijedilo je Valentinovo. Organizirana  je zabava za djecu. Održana je Godišnja izborna skupština. Predsjednica je ostala dosadašnja predsjednica Kristina Krmpotić, za dopredsjednicu je izabrana Maja Matešić, tajnicom je postala Kornelija Hat, a blagajnica Ana Cingel. Novi članovi Izvršnog odbora su: Štefica Križek, Tatjana Maršić, Kristina Krolo, Latica Harauzek, Martina Dolgoš, Ana Krmpotić, Ksenija Som, Gordana Vukušić, Mirela Tir, Gorana Kuzmić i Ivona  Macanović. Nadzorni odbor čine:  Željka Hat, Ljubica Blagajac i Kata Vidaković.

Za Uskrs smo imali kreativne radionice nakon kojih smo priredili prodajnu izložbu naših radova. Uslijedila je proslava Dana općine Čačinci. Obilježili smo to našom tradicionalnom „Palačinkijadom“. Članice DND-a sudjelovale  su  u „Fišijadi“ koja je bila organizirana u našem mjestu i svojim fiš-paprikašom, između svih vrsnih ribiča i kuhara,  osvojile prvo mjesto. U svibnju smo obilježili Dan obitelji.

U Čačincima se na već tradicionalan način obilježava blagdan Tijelova.  Na svojim smo kreativnim radionicama izradili mnoštvo ukrasnih predmeta koje smo tada izložili. Sudjelovali smo na Cvjetnom korzu DND Slatina. Priključili smo se UNICEF-ovoj akciji „Čitaj mi“ gdje smo okupili mnoštvo djece i na zanimljiv način im čitali priče, pjesmice.  Imali smo goste glumce, pjesnike, policajce, vatrogasce, vilu Čitančicu te smo se svi skupa dobro zabavili.

Osim ovih događanja, sudjelovali smo na Smotri dječjeg stvaralaštva u Slatini. Tijekom godine organizirana je čitaonica za najmlađe, a u blagdanskom razdoblju smo održali božićnu kreativnu radionicu u Dječjem vrtiću.

Predsjednica DND Čačinci

Kristina Krmpotić