Blog

IZVJEŠĆE O RADU ZA 2014. GOD. DRUŠTVA „NAŠA DJECA“ GRADA GOSPIĆA

PROGRAMI:

  1. DAN IGARA

U  Dječjem vrtiću „Pahuljica“ 23. rujna svečano je obilježen Dan igara. Za to vrijeme volonteri Društva odigrali su zajedno s djecom  četiri igre; Igra balonima, Pantomima, Dodirni- odgonetni  i Utrka gusjenica.

2. DJEČJI TJEDAN

(6.-12.10.2014.)

Aktivnost: Radionica „Dječja prava“,Otvorenje novoformiranog kutića „Kutić dječjeg čitanja“,„Poručujemo odraslima koja su naša prava“ ulicama grada, Vremenski trezor „Kako vidim sebe za četiri godine“, Radionica „Što djeca žele djeci“, 

3.DAN KONVENCIJE UN-a O PRAVIMA DJETETA, 20. STUDENOGA

Prigodom obilježavanja UN-ove Konvencije o pravima djeteta DND Gospić postavio je u holu OŠ dr. Jure Turića u Gospiću izložbu fotografija o životu djece u svijetu, o tome kako sve putuju u školu, kako žive i igraju se. Izložba je postavljena u ponedjeljak 17. 11. 2014. i mogla se pogledati sve do 30. 11. 2014. godine.

4. PROSINAČKE AKTIVNOSTI

Božićna radionica, Božićni sajam,.

AKTIVNOSTI

LIKOVNA RADIONICA

Cilj Likovne radionice je da djeca na skroz drugačiji način dožive likovnu umjetnost i razne mogućnosti unutar nje. Plan rada osmišljen je tako da se ne poklapa sa školskim planom, da još više razvija dječju maštu i sposobnosti, a kroz sve to ih vodi osoba koja je školovana i stručna u svakom pogledu za rad s djecom.

AKTIVNOSTI ZA DJECU U BOLNICI

Voditeljica Jelena Stilinović je objasnila volonterima pravila ponašanja, te sve načine na koje mogu provoditi slobodno vrijeme sa djecom na Odjelu. Također, volonterima je rečeno da sa djecom po želji mogu provoditi razne radionice, a sav potreban materijal osigurat će im DND Gospić. Raspored je osmišljen tako da  po dvoje volontera istodobno u vremenu od dva sata u popodnevnim satima, dva puta tjedno odlazi na Dječji odjel OB Gospić. S aktivnosti se započelo 13. studenoga 2014. godine.

AKCIJE

„Pun kofer prijateljstva“

DND Gospić se u8ključio u akciju osiguravši sredstva za četvero djece; dvije djevojčice od 4 godine, te dva dječaka od 10 i 11 godina.

PROJEKTI

PROJEKT „ŽIVI ZDRAVO – JEDI ZDRAVO“

Projekt je pokrenut u cilju obrazovanja učitelja, profesora, odgajatelja, roditelja i djece o važnosti zdrave prehrane i posljedicama nezdrave prehrane.