Blog

IZVJEŠTAJ, DRUŠTVA NAŠA DJECA BJELOVAR

Cvijetni korzo je aktivnost u kojoj je od 2010. do 2013. godine sudjelovalo više od 1000 djece te više osnovnih škola, vrtića i udruga.

Dječji sajam se održavao od 2010. do 2012. godine u kojem su sudjelovala oko 24 izlagača. Organiziran je i Dječji tjedan. Djeca su pisala poruke odraslima koje su izložene u izloge gradskih trgovina, a izdani su i bilteni s dječijim porukama. U Dječjem tjednu su održane i radionice za izradu slikovnica.

DND Bjelovar je obilježavao i Mjesec knjige otvaranjem likovnog i literarnog najtečaja “Naj baka, naj djed” i “Bjelovar – moj grad”.

Picture5

Od 2010. godine DND Bjelovar je uključen u akciju “Za osmijeh djeteta u bolnici”, volontiranjem jednom tjedno po dva sata na dječjem odjelu bolnice.

Dječji forum „Hrabrice“ osnovan 2010., djelovao je u I. i III.OŠ Bjelovar, kasnije u Masarykovoj 8 i na dječjem odjelu Gradske knjižnice. Organizirane su radionice “Hrvatska na putu u EU” za učenike 7. i 4. razreda (do sada je kroz tu radionicu prošlo više od tisuću učenika). DF “Hrabrice” su temelj Gradskom dječjem vijeću.

Picture6 Picture7

Pod nazivom „Tko se bolje igra od mene“ održane su u vremenskom periodu od 2010. do 2014. g. zimske, proljetne i ljetne igraonice, likovne radionice, pričaonice, a dječje radove s porukama su dijelili u užem centru grada ili izlagali u izlozima trgovina.

Dnd Bjelovar je 2011. godine dobio na korištenje prostor koji je uređen uz pomoć volontera i donatora (Prostor, Jilk, Hrvatske šume, Pam- šped, Grad Bjelovar).

Picture9 Picture10

U razdoblju od 2011.- 2014. godine su organizirali proslave oko 30 rođendana za djecu od 5 – 11 godina. Obilježavalo se i Valentinovo izradom čestitakih, pisanjem prigodnih poruka o ljubavi i dobroti. Mali fašnik u organizaciji DND Bjelovar je 2014. godine dosegao brojku od 1000 sudionika, te je iznimno popularan.

Picture14

GRAD BJELOVAR – PRIJATELJ DJECE

Inicirano je osnivanje Koordinacijskog odbora Grada Bjelovara 2012 godine za dobivanje statusa Bjelovar – grad prijatelj djece, KOO se sastoji od 18 čimbenika u gradu koji su odgovorni za sigurnost, odgoj, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu djece. 2013. su inicirali i sudjelovali u provedbi osnivanja Gradskog dječjeg vijeća.

Picture15

U suradnji sa MO Ždralovi, Brezovac, Zvijerci, Klokočevac i Grginac – Romska kuća, DND Bjelovar je 2013. organizirao i proveo 5 biciklijada i sportskih natjecanja u koje su bili uključeni djeca i roditelji.

Picture16

Od 2010. godine volonteri DND-a Bjelovar su sudjelovali u na brojnim predavanjima i seminarima kao što je ljetna škola za osnivanje i vođenje Dječjih foruma – Selce (4 volonterke), savjetovanje za dužnosnike DND-a (Rovinj), seminar za osnivanje i vođenje Dječjih gradskih vijeća (Lovran), seminar Budi neovisan (Zagreb), seminar za scensku komunikaciju (Zagreb).

DND Bjelovar se zahvaljuje svim volonterima i volonterkama za nesebično pokljanjanje slobodnog vremena, intelekta i ljubavi našim najmlađim sugrađanima.

Picture17