Blog

IZVJEŠTAJ IZ DND-a HRAŠĆINA ZA 2016. GODINU

Društvo „Naša djeca“ Hrašćina službeno je registrirano u Registar udruga u siječnju 2016. godine. Iako vrlo skromnih financijskih sredstava i prostornih mogućnosti, optimistično i s puno dobre volje krenuli smo u realizaciju planiranih aktivnosti .

Zahvaljujući  kreativnim  članicama Društva uspjeli smo realizirati sljedeće radionice za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi (do 6.razreda).

  • ZIMSKA BAJKA

Tijekom zimskih praznika održana je kreativna pričaonica.

  • USKRSNA RADIONICA

Pred proljetne praznike organizirana je potraga za uskršnjim jajima te kreativna radionica .

  • LJETNE RADIONICE

Održane su dvodnevne ljetne radionice u srpnju – Kud plovi ovaj brod i Hit ljetne torbice. Radionice su i medijski popraćene- radio Hrvatsko zagorje Krapina emitirao je prilog snimljen na radionici Kud plovi ovaj brod . Udruga se tako predstavila i slušateljstvu na zapadu naše županije.

  • POZDRAV JESENI

Ostvarena je i radionica  Pozdrav jeseni koja je organizirana uz snimanje priloga za TV  emisiju Pinklec na rame (u produkciji Mreža TV) u kojoj su se prezentirale hrašćinske udruge.

  • ADVENTSKI VIJENAC

Odrasli članovi Udruge potaknuli su izradu adventskog vijenca uz Župnu crkvu. Upriličeno je i paljenje prve adventske svijeće uz prigodni program u suradnji sa mjesnim KUD-om „Meteor“.

Ostvarili smo i suradnju sa susjednim DND-om iz Konjščine i Budinščine te KUD-om „Meteor“.

  • MASKENBAL

U suradnji s KUD-om Meteor organiziran je maskenbal u prostorijama PŠ Hrašćina. Kao gosti sudjelovali su članovi DND-a Budinščina i DV Bubamarac Budinščina.

  • SREDNJOVJEKOVNI TABOR

Četvero djece sudjelovalo je na srednjovjekovnom taboru u kolovozu u organizaciji DND-a Konjščina.

Svoj doprinos dali smo i u obilježavanju Dana općine Hrašćina. Naime, pokrenuli smo likovni natječaj „Hrašćinski kraljuš“ s ciljem promoviranja posebnosti zavičaja mjesta i naše Županije. Izuzetno smo zadovoljni brojem pristiglih radova, a za naše mjesto sama izložba bila je prava mala kulturna svečanost.

Zahvaljujući financijskim sredstvima dobivenih putem natječaja za financiranje Udruga od strane Općine Hrašćina, mogli smo organizirati dolazak lutkarice i književnice Jadranke Čunčić Bandov u naše mjesto. Djeca su uživala u predstavi „Šale,trice zvrndalice“ koja je bila poklon mališanima uz blagdan svetog Nikole.

Sve naše aktivnosti su uglavnom i medijski popraćene putem web stranica Općine Hrašćina ,a zahvaljujući Općini i putem radio Zlatara. Osim toga povremeno izađe i članak u Zagorskom listu.

U formiranju je facebook stranica društva.

S obzirom na kratko postojanje Udruge,smatram da smo kvalitetno priveli kraju aktivnosti u 2016.godini zahvaljujući entuzijazmu članova Društva.

Skromne financijske mogućnosti te nedostatak vlastitog prostora za rad onemogućile su realizaciju još nekih aktivnosti.

No srce nam je puno jer smo i ovim malobrojnim aktivnostima barem malo obogatili svakodnevicu naših mališana.