Blog

IZVJEŠTAJ O RADU DND VRSAR ZA 2014.

DND-Vrsar ostvario je planirane aktivnosti zahvaljujući predanom radu svojih članova–volontera, zahvaljujući suradnji s angažiranim voditeljima radionica, s Dječjim vrtićom Tići, Osnovnom školom Vladimira Nazora Vrsar, Općinom Vrsar, Općinom Funtana, djelatnicima Montrakera, te brojnim poduzećima, udrugama, sportskim klubovima i pojedincima iz lokalne zajednice.

Jedna od organiziranih aktivnosti je vesela maskirana karnevalska povorka školske i predškolske djece ulicama Vrsara i Funtane te preuzimanje ključa grada od Načelnika Općina Vrsar i Funtana. Maskenbal za školsku djecu održao se u školskoj sportskoj dvorani, uz bogatu tombolu, za koju smo iz DND- donirali poklone, te nagradili najuspješnije grupne maske i pojedince.

U skladu s osnovnim zadaćama DND-a, te u cilju kvalitetnog ispunjavanja slobodnog vremena djece i poticanja svestranog razvoja svakog djeteta, organizirane su radionice u školskoj sportskoj dvorani i prostorijama Dječjeg vrtića Tići. Održane su radionice engleskog jezika, glazbena radionca, sportska te plesna radionca. Ekološki program je organiziran u okviru akcije TZ Neka moja Istra blista djeca i roditelji uređivali su prostor u zoni Montraker gdje se već godinama organizira Ljetni kamp za djecu vrtića i osnovne škole.

Održavanje Ljetnog kampa najvažnija je aktivnost DND-a jer obuhvaća velik broj djece predškolskog i školskog uzrasta. U cilju prevencije ovisnosti posebno je značajno uključivanje u program kampa učenika 5.-8. razreda. Kamp je bio organiziran u dvije smjene po četiri tjedna. Ostvarena je dobra suradnja sa sportskim klubovima koji su se uključili u realizaciju planiranih  programa kampa.

Od humanitarnih aktivnosti su organizirani: boravak djece iz Dječjeg doma Zagreb u Vrsaru, posjet učenika sedmog i osmog razreda Osnovne škole Vrsar djeci iz Dječjeg doma Zagreb i uručenje sakupljenih donacija, u suradnji sa biker klubom Templari uručenje donacije majci djevojčice sa posebnim potrebama, ukljkučenje u humanitarnu akciju „Kofer pun prijateljstva“.

Od ostalih aktvnosti DND-a Vrsar, obilježio se Dječji tjedan i fešta sv. Martina, organiziran je dječji festival te kazališna predstava u sklopu prosinačkih aktivnosti.