Blog

IZVJEŠTAJ O RADU DRUŠTVA „NAŠA DJECA“ PREGRADA U 2014. GODINI

Društvo Naša djeca Pregrada kroz 2014. godinu  aktivno je sudjelovalo u brojnim aktivnostima u gradu Pregradi, ali i  na nivou Saveza DND-a Hrvatske, pokušavajući u svoje aktivnosti uključiti što veći broj djece školske dobi te njihove roditelje. Kroz realizaciju akcija i projekata poticali smo i vodili osmišljene aktivnosti djece u njihovom slobodnom vremenu, te pomoć djeci iz socijalno ugroženih obitelji.

Pa smo tako:

– nastavili prošlogodišnju akciju pomoći obitelji Dravinec iz Pavlovca u kojoj je prikupljeno 4 538, 50 kn i pomogli u organiziranju radova na kući.

– putem natječaja za projekte u gradu Pregradi dobili smo sredstva za Školu za mlade: radionice za djecu od 6. – 8. razreda. Škola se nastavlja i u ovoj kalendarskoj godini.

– održali smo 6 keramičkih radionica i dvije izložbe u Gradskoj knjižnici u sklopu projekta Ruke pune ljubavi za koje smo sredstva dobili od Krapinsko zagorske županije.

– organizirana je kazališna predstava u vrijeme božićnih blagdana.

– djeca iz socijalno ugroženih obitelji poslana su na ljetovanje.

– održali smo radionicu izrade markera za knjige za vrijeme manifestacije Branja grojzdja

– u sklopu Dječjeg tjedna održano je predavanje u Gradskoj vijećnici o stilovima roditeljstva, a u Gradskoj knjižnici je održano predavanje o DND-u te radionica za najmlađe – čitaj mi.

– osnovano je dječje gradsko vijeće koje vodi gđa Jasna Vnuk.

– održali smo tradicionalan koncert prigodom Međunarodnog dana obitelji.

Uz aktivnosti za djecu pečenjem i prodajom kolača uz koncerte i priredbe prikupljali smo sredstva za ljetovanje djece iz socijalno ugroženih obitelji.

O svojim aktivnostima oglašavali smo na facebook stranici te na portalu Pregrada.info.

Aktivnosti društva temeljile su se prvenstveno na volonterskom radu članova, suradnika i prijatelja djece i to uz pomoć sredstava iz proračuna, članarina, donatora.