Blog

JUBILARNI 10. SUSRET GRADOVA I OPĆINA PRIJATELJA DJECE U OGULINU, 1. LISTOPADA 2016.

Grad Ogulin biti će domaćin ovogodišnjeg jubilarnog, 10. po redu Susreta gradova i općina – prijatelja djece. Krenuli smo iz Čakovca, Kutine, Požege, Rijeke, Velike Gorice, Karlovca, Opatije, Zaboka, Jastrebarskoga i ove godine dolazimo u Ogulin – grad bajke, zavičaj Ivane Brlić-Mažuranić i kolijevku hrvatskog planinarstva.

Grad Ogulin s Koordinacijskim odborom Akcije „Grad Ogulin – prijatelj djece“ i Društvom Naša djeca Ogulin, a u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske i Središnjim koordinacjskim odborom Akcije, organizirat će u subotu, 1. listopada 2016. godine 10. Susret na temu „Odgoj i obrazovanje u zavičaju Ivane Brlić Mažuranić“.

Program će započeti u 10 sati otvorenjem Susreta u Školskoj dvorani te su organizatori pripremili bogat program za djecu, ali i zanimljiv program za odrasle. Glavna tema ovogodišnjeg okruglog stola Susreta za koordinatore je „Odgoj i obrazovanje u zavičaju Ivane Brlić Mažuranić“, dok su domaćini pripremili i pregršt zanimljivih, kreativno-edukativnih radionica za djecu te turistički obilazak grada i nezaobilazan posjet Ivaninoj kući bajke.

Osim delegacija gradova i općina na Susretu se očekuju i mnogi drugi uzvanici, a ovaj jubilarni, 10. po redu Susret održava se u ozračju obilježavanja 100 godina od izdavanja „Priča iz davnine“ što će domaćini popratiti i prigodnom izložbom.

Program 10. Susreta gradova i općina – prijatelja djece možete preuzeti ovdje.