Blog

KAKO AKCIJA “ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI” OLAKŠAVA BORAVAK HOSPITALIZIRANIM MALIŠANIMA

U okviru Akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici” educirano 25 volontera i koordinatora volontera koji djeluju na dječjim odjelima diljem Hrvatske.

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske-Središnji Koordinacijski odbor akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“  u okviru projekta „Obojimo osmijeh djeteta u bolnici“ u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba i KBC Zagreb – Klinika za pedijatriju, te pod pokroviteljstvom HEP-ovog Natječaja “Svjetlo na putu” 2017,  organizirao je vrlo uspješnu  edukaciju za volontere i koordinatore volontera u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Edukacija se  održala u petak, 9.3.2018. godine  u KBC Zagreb na Klinici za pedijatriju s početkom u 9,00 sati (jednodnevna edukacija od 9,00-17,00 sati). Edukaciju su prošli volonteri iz Općih bolnica, Varaždin, Zabok i Koprivnica, Kliničkog bolničkog centra Sestre Milosrdnice, Klinike za Dječje bolesti Zagreb i Dječje bolnice Srebrnjak.

Cilj edukacije je bio upoznati volontere s osnovnim psihosocijalnim poteškoćama hospitalizirane djece, igrom i organizacijom volonterskih programa u bolnicama u okviru akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“.  Mislim da smo u toj namjeri bili i više nego uspješni. Volonteri su iskazali visok stupanj zadovoljstva u svojoj evaluaciji nakon odslušane edukacije te su naglasili kako je upravo, ovakva tematika, od ključne važnosti za njihov volonterski angažman na dječjim bolničkim odjelima.

Edukacija se održala  od strane iskusnih voditeljica: Ivanke Gregurinčić, socijalne pedagoginje, članice Društva „Naša djeca“ Maksimir i voditeljice igraonice u KBC Zagreb – Klinici za pedijatriju te Nataše Bijelić, socijalne radnice, članice Društva „Naša djeca“ Maksimir i koordinatorice volontera u bolnici.