Blog

IZBOR IZ AKTIVNOSTI DRUŠTVA „NAŠA DJECA“ SLATINA U 2017.

SNJEŠKOGRAD

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Slatine i Skijaškim klubom Slatina Društvo „Naša djeca“ Slatina organiziralo je Snješkograd – zimsko druženje i pravljenje snjegovića – na slatinskom skijalištu „Tominac“, 28. siječnja 2017. godine. Snješkograd je postao Sanjkograd u kojemu su uživali i veseli se mnogi mališani Slatine i slatinskih prigradskih naselja.

USKRSNA SLATKA POTRAGA

Zanimljivu „Uskrsnu slatku potragu“ organizirali su Turistička zajednica grada Slatine, Pučko otvoreno učilište Slatina, grad Slatina, Gradska razvojna agencija Slatina, Moto Speed zečevi i Društvo „Naša djeca“ Slatina. Djeca su bila uspješna u pronalasku poklončića, a zadovoljstvo je iskazano osmijesima na njihovim licima. Potraga se održala 22. travnja u gradskom parku.

SLATINSKE DJEČJE MAŠKARE

Društvo „Naša djeca“ Slatina sudjelovalo je na Slatinskim dječjim maškarama 28. veljače. Povorka je putovala do Pučkog otvorenog učilišta Slatina gdje su sudionici pogledali kazališnu predstavu i poslušala Dječji zbor glazbene škole.

VIROEXPO

Na sajmu Viroexpo sudjelovali smo 25. veljače na štandu LAG Marinianisa. Članica Marinela Zrinščak Begovac oslikavala je lica mališanima, a pomagala joj je predsjednica DND-a Snježana Pačarić.

SAJAM CVIJEĆA

Članice DND-a Slatina održale su kreativnu radionicu unikatnih radova koji će biti prikazani na štandu DND-a tijekom Sajma cvijeća. Radionica je održana 10. travnja. Poljoprivredna savjetodavna služba, Turistička zajednica grad Slatin, LAG Marinianis i suradnici organizirali su manifestaciju Sajam cvijeća 2017. Društvo „Naša djeca“ Slatina imalo je postavljen štand i igraonicu na Sajmu – igranje neobičnim didaktičkim igračkama i slikanje umjetničkih kreacija na dječja lica. „Teta crtalica“ bila je Marinela Zrinščak Begovac. Na štandu su se izrađivali i likovni radovi na temu cvijeća čije je male autore organizator nagradio lončanicom, a sve crtače isto prigodnim poklonima.

U poslijepodnevnom dijelu Sajma, djeca okupljena u Dječjem kutku „Veseli sat“ Josipovo ugrijala su gledatelje pjesmom „Slatka pitanja“, djeca Dječjeg kutka „Veseli sat“ Nova Bukovica pjesmom „Idemo u ZOO“, a djeca Dječjeg kutka „Veseli sat“ Slatina pjesmom „Prijateljstvo“.

ORAHOVAČKO PROLJEĆE

Polaznici Dječjih kutaka DND-a Slatina sudjelovali su u manifestaciji Orahovačko proljeće koju organizira grad Orahovica. Manifestacija je održana 4. lipnja 2017. godine.

CVJETNI KORZO

Polaznici, roditelji polaznika i voditeljice dječjih kutaka veselo su izrađivali kostime maslačka za nadolazeći Cvjetni korzo.

U organizaciji Društva Naša djeca Slatina, Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine  održan je tradicionalni Cvjetni korzo 28. svibnja. Povorka u kojoj je sudjelovalo  400-tinjak sudionika  krenula je ispred Industrijsko-obrtničke škole Slatina, gdje je održano fotografiranje svake skupine s voditeljicama, prema „staroškolskom“ igralištu gdje su održani nastupi svih skupina. Prije nastupa okupljene su  pozdravili i prigodnim riječima obratili se  gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

U Cvjetnom korzu sudjelovali su Osnovna glazbena škola Slatina-Puhački orkestar, Dječji kutak “Veseli sat” Slatina, Senkovac, Nova Bukovica i Josipovo, Osnovna škola Eugena Kumičića, Osnovna škola Josipa Kozarca, OŠ Eugena Kumičića Područna škola Gornji Miholjac, Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica, Dječji vrtić Suncokret i Dječji vrtić Zeko.

SAJAM „KAKO SU RADILI NAŠI STARI“

Održan je sastanak predstavnica DND-a, Snježane Pačarić i Sanele Tot, s Tihanom Bišćan 11. kolovoza. Tema sastanka bila je sudjelovanje DND-a na Sajmu „Kako su radili naši stari“.

Društvo “Naša djeca” Slatina sudjelovalo je 3. rujna 2017. na Sajmu “Kako su radili naši stari”. Tijekom cijelog dana bila je otvorena i aktivna igraonica i stvaraonica, a u poslijepodnevnim satima Marinela Zrinščak Begovac oslikavala je dječja lica kredama u boji. Denis Ostrošić, Gradonačelnik grada Slatine – inače vrlo aktivni član Udruge, održao je vrlo uspješnu licitaciju dječjih likovnih radova izrađenih u Dječjem kutku Veseli sat Slatina. Za Društvo “Naša djeca” Slatina nastupili su dječica Dječjih Kutaka: Senkovac, Josipovo, Bukovica i Slatina. Održana je kiparska radionica koju je vodila Tatjana Lulić Prpić.

Sajam “Kako su radili naši stari” u Slatini organizirali su Tihana Bišćan i Poljoprivredno savjetodavna služba Slatina, Grad Slatina, Turistička zajednica grada Slatine, LAG Marinianis, Gradska razvojna agencija Slatina.

TREĆI DJEČJI MALONOGOMETNI TURNIR „FUTSAL SL“

Dječji turnir u nogometu FUTSAL SLATINA 2017. uspješno ove je godine bio više nego uspješan. Na igralištu u ulici Vladimira Nazora okupilo se nešto manje od 200 natjecatelja okupljenih u 17 skupina, a bodrili su ih brojni navijači. Natjecala su se djeca u dobi od 6,5 do 14 godina raspoređeni u tri kategorije. Natjecatelja je bilo, osim iz Slatine, i iz Sladojevaca i Nove Bukovice. U kategoriji U10 pobjedu je odnijela ekipa ULTIMATE CHAMPION, u kategoriji U12 pobjedila je ekipa APOKALIPSA, a u kategoriji U14 ekipa BAD BOYS APOKALIPSA. Prva tri mjesta u svakoj kategoriji nagrađena su medaljama.

U organizaciji su sudjelovali: Malonogometni klub Slatina, Turistička zajednica grada Slatine, Grad Slatina, Mjesni odbor Vladimir Nazor i Društvo “Naša djeca” Slatina.

Svoj veliki doprinos u organizaciji Turnira dale su osnovne škole Josipa Kozarca i Eugena Kumičića te Dječji vrtić Suncokret.

4. OBITELJSKI VIŠEBOJ

Povodom obilježavanja Dana obitelji, 10. lipnja 2017. godine., u slatinskom parku organizirali smo Četvrti obiteljski višeboj – natjecanje roditelja i djece u sportskim i zabavnim aktivnostima. Natjecateljske igre bile su prilagođene svim uzrastima djece, a osim sportskih uspjeha, nagrađivane su i najzanimljivije odjevene obitelji, kao i najzanimljivije natjecateljsko ime. Obiteljski višeboj otvorio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. Višeboj je organiziran u suradnji s Turističkom zajednicom grada Slatine, gradom Slatina, Atletskim klubom Slatina, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Eugena Kumičića Slatina, Dječjim vrtićem Suncokret, Pučkim otvorenim učilištem Slatina, Restoranom Stari podrum i Radio Slatinom.

PETA SLATINSKA ROLIJADA

Petu slatinsku rolijadu, koja se održala 26. kolovoza u Parku 136. brigade, uz  predsjednicu DND-a Slatina Snježanu Pačarić otvorili su, te okupljene pozdravili, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i  predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija.

Nakon otvorenja najmlađi natjecatelji krenuli su sa svladavanjem staze na rolama, guralicama, biciklima, hoverboardima… Najboljima je čestitala zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić, a svi su natjecatelji nagrađeni „zlatnim medaljama“.

DJEČJA PRIREDBA „MAŠTOPLOV“

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina održana je dječja priredba „Maštoplov“ 26. travnja 2017. godine. U programu priredbe sudjelovale su Osnovna glazbena škola Slatina, Dječji vrtić Suncokret, Dječji vrtić Zeko, OŠ Josipa Kozarca, OŠ Eugena Kumičića, Dječji kutak Josipovo, Novi Senkovac, Nova Bukovica i Slatina. Priredba je organizirana uz pomoć i u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, osnovnim školama i dječjim vrtićima te Gradom Slatina. Priredbu je prigodnim govorom otvorio izaslanik županice Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović i gradonačelnik grada Slatine, Ivan Roštaš.

FESTIVAL SLATINSKIH TALENATA

Na Trgu sv. Josipa u Slatini povodom obilježavanja Dana Grada Slatine i njegovog 720. “rođendana” u organizaciji Društvo “Naša djeca” Slatina uspješno je realiziran Festival slatinskih talenata na kojemu su nastupila djeca u pet kategorija: predškolci, niži razredi I, niži razredi II, viši razredi i srednjoškolci. Festival su popratili i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je ujedno i otvorio festival te gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je okupljene pozvao da poprate i ostala događanja organizirana povodom Dana grada i 720. obljetnice pisanog spomena imena Slatine. Tijekom ljetnih mjeseci pjevačke radionice vodili su Kristina Cerovski, Marinela Zrinščak Begovac, Dario Vrbaslija, Gabrijela Kromek i Sanela Tot.

Glazbenu podršku i pratnju mladim pjevačima i ove godine pružao je slatinski glazbeni sastav Čista petica. Brojni gosti mogli su uživati u simpatičnim izvedbama malih glazbenika od kojih su ipak od strane stručnog povjerenstva izabrani oni najbolji a to su, po kategorijama: Dora Kokorić, Lara Kokorić, Lea Virovac i Matea Pintarić.

Partnerstvo, podršku i financijsko praćenje ovogodišnjeg Festivala pružili su: Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica grada Slatine, Dječji vrtić Suncokret, Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina, slatinske tvrtke, obrtnici i pojedinci.

PRIREDBA „IDE ZIMA“

Dječja priredba “Ide zima” koju je otvorio zbor Raspjevani mališani OŠ Eugena Kumičića, a na kojem su sudjelovali i (redoslijedom nastupa) Glazbena igraonica Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, Dječji kutak Veseli sat Senkovac, DK Josipovo, DK Nova Bukovica i DK Slatina, Dječji vrtić Suncokret, Dječji vrtić Zeko, Mali zbor Glazbene škole Milko Kelemen Slatina, Zbor i Plesna igraonica Društva “Naša djeca” Donji Miholjac i Zbor OŠ Josipa Kozarca održana je 2. prosinca 2017. godine. Nakon završetka izvedenih točaka uslijedilo je zajedničko fotografiranje i podjela slatkih paketića sv. Nikole. Sponzori Priredbe bili su Pučko otvoreno učilište i Glazbena skupina Čista petica.

Ovo je bio samo kraći izbor iz bogatih aktivnosti Društva “Naša djeca” Slatina. Cjelokupni izvještaj možete preuzeti ovdje.