Blog

KAMPANJA DND-ovke LOKALKE i DND-ovci LOKALCI VJEKOSLAV FLEGAR, DND ZABOK

Danas nastavljamo sa predstavljanjem naših volontera i upoznajemo vas sa mladim studentom koji nam stiže iz Društva “Naša djeca” Zabok. Predstavljamo vam mladog pasioniranog volontera i kuhara, koji je čak gostovao u “Večeri za 5!” gospodina Vjekoslava Flegara:-)

Vjekoslav je student poslovne ekonomije u turizmu i hotelijerstvu, strast su mu radionice zdravog kuhanja na kojima vrijedno volontira, ali i sudjeluje u brojnim drugim aktivnostima koje provodi Društvo “Naša djeca” Zabok. Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok, koja ga je i nominirala, za njega kaže da je uvijek veseo, nasmijan i da mu ništa nije teško! Što Vjekoslav kaže o svemu tome, u našem malom interjvuu, pročitajte u nastavku:

1.   Koja je Vaša motivacija broj 1 za volontiranje u Društvu „Naša djeca“?

  • Moja broj 1 motivacija za volontiranje je ta da mogu pomoći bilo kojoj osobi kojoj je nešto potrebno.

2.   Kada i kako ste se odlučili volontirati?

  • Volontiranjem sam se odlučio kada sam vidio da mogu svojim vedrim duhom pomoći i riješiti bilo koju tužni situaciju i pretvoriti sve u veselje

3.   Najdraže volontersko iskustvo, imate li ga, ako da koje je?

  • Moje najdraže volontersko iskustvo je bilo kada su počele radionice zdravog i finog kuhanja.

4.   Kako volonterski angažman oplemenjuje vaš život? Opišite nam neki svoj „feel good“ moment?

  • Volonterski angažman za mene djeluje kao terapija (mogao bih reći). Najbolji “FEEL GOOD” moment mi je bio kada smo otišli u Gospić u DND i pokazivali tamo djeci o zdravoj i finoj kuhinji.

5.   Smatrate li da svojim primjerom potičete druge na volontiranje, jeste li nekog već regrutirali u volonterske redove u Društvo „Naša djeca“?

  • Smatram da svojim primjerom potičem druge na volontiranje jer do malo vremena koje svatko ima može korisno potrošiti i pomoći drugima. U tome je poanta volontiranja da i drugi budu sretni kao što je i ta osoba koja volontira. Postoje osobe koji su se uključile u volonterske redove DND – a.

6.   Je li vaši sugrađani prepoznaju rad DND-a odnosno vas volontera?

  • Moji sugrađani jako prepoznaju moj rad u DND-u.

7.   Kako biste u tri riječi opisali što je volontiranje? 

  • Tri riječi koje znače meni za riječ volontiranje su: pomaganje, radost i veselje.