Blog

KARNEVALSKA POVORKA OKUPIRALA GRAD

Uz potporu gradskih vlasti i Turstičke zajednice Grada Belišće i ovo je godine Društvo “Naša djeca” Belišće organiziralo Dječji maskenbal u čijoj je karnevalskoj povorci od središta grada do nastavno – sportske dvorane sudjelovalo oko 1200 mališana, njihovih roditelja, odgojiteljica i učiteljica. Kao i obično, karnevalsku povorku su predvodili predstavnici Grada Belišća (ove subote je to bio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić) s ključem grada te članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo. Njih je u povorci slijedilo 18 maskiranih skupina djece, od onih najmlađih iz belišćanskog Dječjeg vrtića Maslačak, učenika Područne škole Veliškovci pa sve do mlađih i starijih učenika Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Našle su se tu i “odrasle” maske, te su se tako i roditelji tijekom subotnjeg prijepodneva pridružili veseloj povorci Dječjeg maskebala.

U gradskoj školsko – sportskoj dvorani je zamjenik gradonačelnika, Domagoj Varžić, predao ključeve grada Luki Grgiću, predsjedniku  belišćanskog Dječjeg vijeća, i time su najmlađi stanovnici, barem na taj jedan dan, preuzeli vlast u Belišću i pokazali gradskoj vlasti i svim političarima kako bi bilo veselo da djeca vladaju našom svakodnevicom.

Uz prigodan program u kojem su nastupili učenici pod vodstvom svojih učiteljica, te vesela plesna skupina, svima dobro poznata, Babe bez kočnica i vrlo atraktivna udruga Zum Zum, organizatorice iz DND-a Belišće nisu zaboravile nagraditi najkreativnije maske. Pod budnim okom predsjednice komisije za izbor najljepših maski, voditeljice belišćanskog Turističkog ureda Janje Čeliković, ostali članovi komisije nisu imali nimalo lak zadatak. Ipak, gospođa Janja, belišćanska umjetnica Nela Puljek, predsjednik Vijeća roditelja Miroslav Kupanovac, najpoznatija belišćanska frizerka Anica Puljek i tata Željko Sinković izabrali su tri najljepše pojedinačne i skupne maske. Prvo mjesto na belišćanskom Dječjem maskenbalu tako je osvojio mali Robin Hood – Tomislav Galošević, a prvu nagradu za skupnu masku osvojili su Medvjedići iz DV Maslačak koji su se, zajedno sa svojim odgojiteljicama Sandrom i Brankom, maskirali u Pink Pantere.

Zahvaljujući pomoći sponzora, prvenstveno Grada i Turističke zajednice, ali i Harburg Freudenberga te Duropack d.o.o. o na kraju veselog prijepodneva sva su se djeca posladila pokladnicama. Zahvaljujemo se i volonterima LVC Zvono na pomoći i podršci.

Monika Đogaš