Blog

KATARINA ĆOSIĆ, NAJVOLONTER POJEDINAC U SLAVONIJI I BARANJI

Članica DND-a Donji Miholjac, volonterka, suvoditeljica u zboru “Djeca ljubavi”, Katarina Ćosić  odabrana je kao Naj volonter pojedinac u Slavoniji i Baranji. Nagrada joj je uručena 5.12. na Svjetski dan volontera a nagradu je dodjelio Volonterski centar Osijek.

Tom prilikom je i DND D.Miholjac dobio priznanje za – Primjer dobre prakse uključivanja volontera za organiziranje i aktivno djelovanje na prošlogodišnjem Adventu.

Katarina je naša vrijednica i kotačić pokretač mnogih zbivanja u udruzi. Uz aktivan angažman u zboru jedna je od admina facebook stranice DND Donji Miholjac, izrađuje plakate, lektorira tekstove, objave, aktivno sudjeluje u organiziranim manifestacijama i humanitarnim akcijama udruge.

Katarina je volonterka koja s ljubavlju pristupa djeci i obogaćuje im svakodnevnicu, svako dijete voli jednakim žarom, svako dijete koje dođe na zbor prvo zagrli, poljubi… Ona je također odgovorna, ozbiljna, pripremljena, organizirana. Ne očekuje da će netko nešto odraditi umjesto nje jer je ona volonter.

“Nisu mi jednom ljudi oko mene rekli kako puno radim za zajednicu, a ništa od toga nije mi plaćeno, no ja na to ne gledam tako i mislim da je situacija baš obrnuta. Jer to koliko me ispuni svaki susret s djecom i njezino iskreno veselje i zagrljaji svaki put kada me sretnu na ulici – to jednostavno nema cijene. Držim da je zapravo rad s djecom udružen s glazbom dobitna kombinacija za mene, jer to me istinski ispunjava i obogaćuje i tu sreću mogu osjetiti samo oni koji se nesebično daju za druge, a pritom oni sami budu potpuno ispunjeni”, poručuje ovogodišnja najvolonterka Slavonije i Baranje, Katarina Ćosić.