Blog

KLARA RAJKOVIĆ IZ LIPIKA POBIJEDILA NA LIDRANU I DRUGE VESELE VIJESTI IZ LIPIKA

Učenica 8.b razreda Osnovne škole „Lipik“ Klara Rajković s mentoricom prof. hrvatskog jezika Anom Knežević predstavljat će Požeško-slavonsku županiju na državnoj smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola „LiDraNo 2016“. Klara Rajković s izvedbom monologa pobijedila je 1. ožujka u kategoriji dramskog iskaza među učenicima osnovnih škola na županijskoj smotri „LiDraNo 2016“ održanog u dvorani Gradskog kazališta u Požegi kojeg je domaćin bila OŠ „Julija Kempfa“ iz Požege.

Lipički i pakrački osnovnoškolci i srednjoškolci među najboljima u županiji

Učenica osmog razreda Osnovne škole „Lipik“ Lucija Colosetti osvojila je treće mjesto na županijskom natjecanju iz poznavanja hrvatskog jezika za osnovnoškolce i srednjoškolce kojem je 4. ožujka bila domaćin Osnovna škola „Mladost“ u Jakšiću. Za županijsko natjecanje Lucija Colosetti se pripremala uz pomoć mentorice Ane Knežević, a na 21. po redu županijskom natjecanju sudjelovali su učenici 7. i 8. razreda iz 13 osnovnih škola te učenici 1., 2., 3. i 4. razreda iz šest srednjih škola odnosno ukupno 102 učenika.

Učenici osnovnih i srednjih škola na natjecanju su trebali pokazati svoje znanje iz jezičnih sadržaja odnosno gramatike i pravopisa te povijesti hrvatskog jezika na pismenim testovima.

Uz Osnovnu školu „Lipik“ na natjecanju u Jakšiću predstavnike su imali Osnovno škola „braće Radića“ iz Pakraca i Srednja škola „Pakrac“. Među učenicima sedmih razreda Lara Radivojević iz OŠ „braće Radića“ postigla je isti uspjeh kao Lucija Colosetti među učenicima osmih razreda osnovnih škola.

Srednjoškolci iz Pakraca postigli su zavidne uspjehe u kategoriji prvog, drugog i trećeg razreda. Barbara Krejči među učenicima drugog razreda i Nina Kliček među učenicima trećeg razreda osvojile su prva mjesta, a učenica prvog razreda Stela Šarić osvojila je treće mjesto.

Talijani iz Lipika predstavili se u Kutini

Članovi pjevačkog zbora i dramske grupe Zajednice Talijana Lipika s predsjednicom zajednice Lionellom Brisinello posjetili su 5. ožujka Zajednicu Talijana Dante-Moslavina u Kutini.

Tijekom posjeta Zajednici Talijana Dante-Moslavina predstavnici Zajednice Talijana Lipika predstavili su se prijateljskoj zajednici u Kutini s izložbom “Odakle potječemo” te nastupima pjevačkog zbora i dramske grupe. Nakon kulturnog programa nastavili su ugodno druženje s predstavnicima talijanske zajednice iz Kutine te predstavnicima Zajednice Talijana Zagreba.

Druge vijesti iz Lipika pogledajte na:

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2056/izvidaci-iz-pakraca-i-lipika-prikupljali-nova-znanja-za-rad-i-provedbu-buducih-akcija.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2061/predani-novi-bubnjevi-gradskom-orkestru.html