Blog

“KNJIGU NA SUNCE” DND-a OZALJ

U petak, 17. 06. 2016. godine održana je treća po redu manifestacija “Knjigu na sunce!” kojom su obilježili Međunarodni dan zaštite okoliša. Tete pričalice DND-a Ozalj izvele su kratku priču-dijalog i naučile djecu zašto su važna stabla i šume, a u goste su im došle dječja književnica Ivana Frančišković koja je pročitavši svoju priču “Čudak Šumek” prenijela djeci važne ekološke poruke te Leopoldina Dakić iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Karlovačke županije NATURA VIVA koja je donijela  gujavice i upoznala djecu  s tim, za prirodu važnim, životinjicama.

Sve što su naučila djeca su prenijela na papir kroz likovnu radionicu koju je pripremio Mario Šimić iz Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj. I ove godine održali su nagradnu igru u kojoj su izvukli tri dobitnika te im uručili vrijedne slikovnice, a svako dijete dobilo je i po jednu slikovnicu na temu ljeta.

S ponosom ističu da su i ove godine dio nacionalne kampanje za poticanje čitanja djeci naglas od najranije dobi – „Čitaj mi!“.

DND Ozalj svim pričoljupcima želi ugodno i zabavno ljeto, naravno, uz mnoštvo zanimljivih, dobrih slikovnica.