Blog

„KNJIGU NA SUNCE!“ DRUŠTVA NAŠA DJECA OZALJ

DND Ozalj održao je 23. lipnja 2017. godine četvrtu po redu manifestaciju „KNJIGU NA SUNCE!“ u prekrasnom ambijentu – na kupalištu uz rijeku Kupu u Ozlju.

Ove je godine tema bila BORAVAK I SNALAŽENJE U PRIRODI, a manifestaciju smo održali u suradnji sa: Radio klubom “Ozalj” – 9A1CEU, DVD-om Vrhovac, dječjom skupinom Slavini planinari te HGSS-om, stanica Karlovac.

Želja svih sudionika bila je usmjeriti djecu i roditelje  na kvalitetno provođenje slobodnog vremena u prirodi, a istovremeno prezentirati rad svih uključenih udruga te motivirati djecu da se priključe radu neke od njih.

Djeca (njih oko 35) i roditelji mogli su uživati u raznovrsnim sadržajima:  priči na temu boravka u šumi, vatrogasnim igrama, radioamaterskim igrama, aktivnostima planinara, posebno dječjoj prečnici Slavinih planinara i HGSS-a koja se pokazala kao pravi magnet, ne samo za djecu, već i za roditelje. No, kako je ovo bila dječja (tzv. tirolska) prečnica, odrasli  su mogli samo gledati. Na kraju smo, kao i svake godine, održali nagradnu igru – sasvim prigodno, izvukli smo 3 dobitnika čije su nagrade bile slikovnice s temama vezanim uz prirodu te još 3 dobitnika koji su osvojili sladoled. Radio klub Ozalj pripremio je za svu djecu LED smajliće koje su izradili njihovi članovi, a DVD Vrhovac svoj je djeci podijelio bojanke na temu vatrogastva.

Kako se paralelno sa „Knjigu na sunce!“ održavao i trodnevni kamp „Elektroni iznad Kupe“ Radio kluba „Ozalj“, u okviru kojega su sudjelovali i ozaljski robotičari udruge Techo OZ, djeca su mogla isprobati i rad s robotima te kako izgleda „nogomet“ s robotima.

Ove smo godine vrlo zadovoljni i medijskim praćenjem manifestacije: najavu događaja prenijeli su na svojim portalima lokalni mediji KAportal i Radio Mrežnica, a na Radio Mrežnici smo imali i javljanje uživo. Također, samu manifestaciju popratila je karlovačka TV kuća TV4r.

Zahvaljujemo se svim uključenim udrugama na njihovu angažmanu i kvalitetno odrađenim sadržajima kao i svim roditeljima i djeci koji su prisustvovali.

Izvor: Sandra Turkanović