Blog

KOLIBRIĆI PROSLAVILI ŠESNAESTI ROĐENDAN

Prigodnom maškaranom svečanošću u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija radionica i igraonica „Kolibrići“ za djecu s teškoćama u razvoju jučer je proslavila 16. rođendan.

Članovima Kolibrića i njihovim roditeljima rođendan je u ime Grada Opatije čestitao zamjenik gradonačelnika gsp. Emil Priskić, dr. sc koji je naglasio važnost cjelokupnog programa, ali i sreću što može prisustvovati njihovoj proslavi.

„Kolibrići“ su jedan od najdugovječnijih programa koje se nude u gradu Opatiji za pomoć djece, a pokrenut je u sklopu projekta „Više od igre“ prema kojem je realizirana igraonica i radionica za djecu s teškoćama i kroničnim bolestima u kojeg su se uključila djeca koja su se nalazila u Registru Grada Opatije, a savjetima je pružala pomoć i djeci i njihovim roditeljima naglasila je tajnica udruge Sanja Škorić. Projekt se već 16 godina financira sredstvima Grada Opatije, a posljednje 4 godine financiranju programa priključila se i Primorsko – goranska županija zbog povećane potrebe za uključivanjem djece iz cijele Primorsko – goranske županije. U rad „Kolibrića“ uključeno je gotovo 40 djece, a cilj programa koji financira PGŽ naziva se „Kolibrići plus“ je poboljšanje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji te njihova što bolja integracija u društvo.

U rad s „kolibrićima“ i njihovim roditeljima uključeni su rehabilitator Jadran Rubeša, psihologica Iva Kirša, koordinatorica projekta Lana Šarec te volonteri Andrea Sušanj i Ivan – Nino Kašić.

„Kolibriće“ su za njihov rođendan svojim nastupom počastile članice plesne grupe pri DND Opatija, a vesela maškarana zabava nastavila se uz ples, tortu i dječje osmijehe.