Blog

OGULINSKI FAŠNIK

U nedjelju 11. veljače ove godine, u Ogulinu je nastupilo peto godišnje doba, doba pjesme, plesa, vesele dječje graje i vladavine jednoga dana. Naime, toga dana održan je, već tradicionalan, dječji maskenbal u organizaciji Društva Naša djeca Ogulin, Dječjeg gradskog vijeća i Turističke zajednice Grada Ogulina.

Maskenbal je namjenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta, ali i roditeljima koji svake godine sve više i više pokazuju interes za maškaranje i zabavu sa djecom.

Kako to priliči običajima, svečanu povorku predvodili su coprnjaci, članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin, sa meštrom i meštricom parade, a slijedile su ih maskirane povorke mažoretkinja, djece iz DGV-a, vrtića i ogulinskih osnovnih škola , učenika Gimnazije Ogulin, te djeca vrtića Josipdol i učenika škole Josipdol i Oštarije.

Ukupno je ove godine bilo prijavljeno 13 maskiranih grupa, sa preko 360 sudionika koji su nastupili u zabavno plesnom programu.

Veseloj maškaranoj povorci priključio se i gradonačelnik grada, koji je predao ključ grada meštru parade, jer bez ključa nema ni vlasti ni slasti! I ove godine, za sve loše u školi, za praznike bez snijega, za izgubljeno zlato u rukometu, za vodene kozice i mnogo toga, bio je optužen Imbro, te je, uz veliku viku djece, protjeran van iz dvorane. U dvosatnom programu bilo je mnoštvo muzike, zabave i smijeha, neizostavnih krafni, balona, slatkiša i kokica. Vidjeli su mnoge zanimljive kreacije maski i kostima, tako da članovi Komisije za izbor naj maske nisu imali nimalo lagan zadatak, ali na kraju za 4 najoriginalnije maske i kostime pripremljene su i nagrade koje su osvojile: pojedinačna muška maska Šeik, pojedinačna ženska maska Rokerica, obiteljska maska Dalmatineri te grupna maska Slikari. Organizatori su podijelili još 20-tak vrijednih nagrada kao tombole, a generalni pokrovitelj, Putnička agencija Klek Ogulin, osigurala je jednoj maski i putovanje godine.

Sredstva prikupljena od ulaznica, koje su ujedno bile i tombole, biti će uplaćena ogulinskoj obitelji palčića za daljnje liječenje djece.