KOLOVOZ I RUJAN U SLATINI

Kolovoz – mjesec zdrave hrane

Tijekom kolovoza Dječji kutak „Veseli sat“ Slatina organizirao je kreativne radionice i veselo druženje u „zdravom ritmu“. Voditeljice su s polaznicima izrađivale mrkve i jabuke od raznobojnog papira. Osladili su se uz kolač od mrkve te su se krijepili sokom od mrkve i jabuke.

Kreativno su izrađivali košarice za zdravi međuobrok te su kušali krašuljke od goji bobica te muffine od aronije.

Mjesec zdrave hrane završio je nastupom mališana na Slatinskom sajmu obrtništva, kreativnosti i inovativnosti te kreativnom igraonicom za male posjetitelje Sajma.

Festival slatinskih talenata
26. kolovoza na novootvorenoj slatinskoj pozornici održan je Festival slatinskih talenata u organizaciji Društva „Naša djeca“ Slatina. Tijekom ljeta šest mentora pripremalo je djecu za nastupanje pred publikom. Djeca su nastupala u tri kategorije: Niži razredi, Viši razredi 1 i Viši razredi 2. Stručno povjerenstvo izglasalo je da je u kategoriji Niži razredi najbolji nastup imala Dora Kokorić, u kategoriji Viši razredi 1 najbolje je pjevala Lea Virovac, a u kategoriji Viši razredi 2 najbolja je bila Jelena Borovčak. Festivalska glazbena pratnja bio je slatinski glazbeni sastav Čista petica. Ugostili smo Meri Andraković, šesnaestogodišnju djevojčicu iz Belišća koja je u prošlogodišnjoj sezoni RTL-ovih Zvjezdica bila u finalu.

4. slatinska Rolijada
27. kolovoza povodom proslave Dana grada, Društvo „Naša djeca“ Slatina organiziralo je 4. slatinsku Rolijadu. Natjecatelji su se natjecali u pet kategorija: Guralice, Bicikli s pomoćnim točkićima, Romobili, Role i Bicikli. Svi natjecatelji nagrađeni su dječjim časopisom te im je uručena zahvalnica za sudjelovanje na ovogodišnjoj Rolijadi.

Povelja zahvalnosti
2. rujna 2016. godine na sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Društvu “Naša djeca” Slatina uručena je Povelja zahvalnosti za iznimne uspjehe i postignuća u realizaciji projekata od interesa za ostvarivanje prava i interesa djece.

Dan igara
Društvo „Naša djeca“ Slatina organiziralo je Dan igara u Dječjem kutku „Veseli sat“ Slatina i Dječjem kutku „Veseli sat“ ogranak Senkovac. Voditeljice su za polaznice Kutka pripremile zanimljive natjecateljske igre te kreativne likovne radionice.
Polaznici Dječjeg kutka „Veseli sat“ Slatina natjecali su se u bacanju kugle (loptice), skoku u dalj te trčanju oko stadiona (cvjetnjaka), a polaznici Dječjeg kutka „Veseli sat“ ogranak Senkovac natjecali su se u trčanju, skakanju, prebacivanju loptica i igri gumi-gumi.
Svi su izrađivali unikatne medalje te lastavice koje su odletjele u toplije krajeve u potrazi za hranom.

Putovanje u Gardaland

Dan igara završio je zajedničkim jednodnevnim izletom u Gardaland u organizaciji Društva „Naša djeca“ Slatina. 16. rujna na putovanje se uputilo 69 putnika. Putovale su i pobjednice ovogodišnjeg DND Festivala slatinskih talenata koje su na Festivalu osvojile najviše bodova, a samim time su osvojile i besplatno putovanje u Gardaland.