Blog

NAJAVA KONGRESA DJEČJEG ZDRAVLJA U OSIJEKU, 6.-8.10.2017.

Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju HLZ organizira ove godine Kongres dječjeg zdravlja sa 38.Simpozijem preventivne i socijalne pedijatriju s međunarodnim sudjelovanjem u Osijeku, gradu prijatelju djece, od 6. – 8. listopada s ciljem isticanja važnosti zdravog odrastanja djece, senzibiliziranja javnosti o potrebama djece te dodatno poticanja struke na djelovanje u tom smjeru.

Skup se tradicionalno organizira tijekom Dječjeg tjedna, koji se u svijetu obilježava svakog prvog punog tjedna u listopadu kako bi poticali svekoliku društvenu odgovornost za stvaranje boljih uvjeta za zdrav život djeteta i maksimalno moguću zdravstvenu skrb (čl. 24. Konvencije o pravima djece).

Kao glavnu temu 38. Simpozija preventivne i socijalne pedijatrije izabrali smo rani razvoj i rane intervencije u djetinjstvu, ali govorit će se i o prehrani zdravog dojenčeta i malog djeteta, prevenciji u pedijatrijskim ordinacijama, postojećim probirima, ali i mogućnosti uvođenja novih, kao i o nizu drugih tema važnih za dječje zdravlje.

Budući da su demografski trendovi neizmjerno važno pitanje za budućnost našeg društva organizira se tribina na koju su pozvani eminentni stručnjaci. Podržavajući važnost čitanja za cjelokupni djetetov razvoj organizira se i “Kutak dječje knjige” sa naglaskom na slavonske pisce dječje književnosti (Ivana Brlić-Mažuranić, Dobriša Cesarić, Tito Bilopavlović, Grigor Vitez, Branko Mihaljević i mnogi drugi). Organizirat će se i prezentacija i degustacija zdrave hrane uz još poneko ugodno iznenađenje.

Kongres je namijenjen pedijatrima, ali i svima zainteresiranima kao prilika i mjesto za stjecanje novih znanja, razmjenu iskustva, ali i neformalnog druženja. Veselimo se Vašem dolasku i nadamo se da će te se u što većem broju odazvati našem pozivu.

Đurđa Španović, predsjednica Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju

***

Kotizacija iznosi: 1 000,00 kn – do 15. rujna 2017.godine; 1 200,00 kn – nakon 15. rujna 2017.godine; 500,00 kn – suradne struke i specijalizanti.

Jednodnevna kotizacija iznosi 500 kn (uz prijave do ponedjeljka 02.10.2017). Umirovljenici i studenti su oslobođeni kotizacije.

Kotizacija uključuje:
– Sudjelovanje na svim predavanjima prema programu
– Ručak i pauze za kavu prema programu
– Kongresnu torbu sa materijalima (finalni program, akreditacija, reklamni materijal i bodovi HLK)
Pri registraciji navesti dan sudjelovanja na kongresu petak 6.10., subota 7.10. ili nedjelja 8.10.2017.
Molimo sve sudionike Kongresa da se obavezno registriraju (bez obzira na način financiranja) na web stranici http://pedijatrija.org/kongres2017.
Organizirani besplatni autobusni prijevoz bit će omogućen iz Zagreba, Rijeke i Splita. Moguća usputna stajanja ovisno o mjestu i prijavi sudionika. Za prijevoz molimo poslati prijave do četvrtka 28.09.2017 na mail: marinela.planinic@gmail.com. Obavezno navesti kontakt telefon i željeno polazište. U petak 6.10. polazak iz Rijeke oko 6 h, iz Zagreba oko 8 h, polazak iz Splita oko 6 h. Povratak je u nedjelju 8.10. iza 16 h.
Ovdje preuzmite Program kongresa.