Blog

KOPRIVNIČKA LUTKARSKA PREDSTAVA POBRALA POHVALE U ŠIBENIKU

Mali koprivnički lutkari Adrijan Astaloš, Mia Kramar i Leona Barišić dobili su brojne pohvale za svoju animaciju lutaka i glumu u predstavi Šašavi mišić izvedenoj na međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku. Najvažnija je ona pristigla od brojne djece koja su pratila predstavu i dugo pljeskala po njenom završetku, a svakako je bitna i pohvala organizatora popraćena pozivnicom za gostovanje i na sljedećem 55. Festivalu.

Djeca su nadmašila samu sebe, bez ijedne greške i s puno entuzijazma odglumila su i animirala likove brojnih životinja. Stručnjaci koji su pratili predstavu pohvalili su njihov scenski pokret, a naše lutke su se svima toliko svidjele da su ih mnogi poželjeli odnijeti svojim kućama. Osim našoj talentiranoj djeci priznanja idu i svima onima koji su udahnuli prepoznatljivost i originalnost ovoj lutkarskoj predstavi, ponajviše Olgi Vilić koja je osmislila scenografiju, zajedno sa mnom izrađivala lutke, te potakla Goranu Babić i Mihaela Kivača na izradu originalne glazbene podloge – istakla je Tigrena Csik voditeljica Lutkarske skupine Kopriva pec,pec Društva naša djeca, zahvaljujući usto Gradu Koprivnica na podršci u realizaciji gostovanja u Šibeniku.

Lutkarska skupina, unatoč ljetnim praznicima nastavlja sa svojim aktivnostima pa će predstava Šašavi mišić u kolovozu biti izvedena u okviru Blatskog ljeta na Korčuli, a početkom rujna na FIUK-u u Koprivnici.