Blog

KOPRIVNIČKI LUTKARI USPJEŠNO NASTUPILI NA PIF-U U ZAGREBU

Nizu uspješnih gostovanja mali lutkari okupljeni u družini Kopriva, pec, pec Društva “Naša djeca” Koprivnica dodali su još jedno i to na prestižnom Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF-u koji se održava u Zagrebu od 15. do 21. rujna. Koprivnički lutkari nastupili su na Paviljonu na Zrinjevcu predviđenom predstavama za najmlađe i izveli lutkarski mjuzikl Mali jež i zeko, Mačka, riba i ostali nastao prema slikovnicama koprivničkog novinara Borisa Kralja. Osim simpatija brojne djece i roditelja koji su pratili predstavu, pobrali su i pohvale organizatora i predstavnika medija. Svi oni bili su zadivljeni sigurnošću i maštovitošću djece u animaciji lutaka, tim više jer je koprivnička družina bila najmlađi sudionik 51. PIF-a  i jedna od svega pet skupina u kojima glume djeca. Mali glumci Jana Senjan, Lovro Šeb, Rea Damjanović i Katja Gaži dali su i intervjue za dječje radio emisije, pa su doista bili pravi promotori Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije koji im daju podršku za djelovanje.

Pohvale su stigle i za songove u mjuziklu autora prof. Mihaela Kivača, scenu koju je osmislila Gorana Babić, te lutke koje je izradila dr. Tigrena Csik, neumorna volonterka Društva “Naša djeca” najzaslužnija za višegodišnje uspješno djelovanje lutkara u Koprivnici.

“Ponosna sam na članove Lutkarske družine Kopriva pec, pec jer su pokazali da se mogu ravnopravno nositi s daleko iskusnijim glumcima. Mi smo bili jedini predstavnici našeg Grada i Županije, jedina skupina koja djeluje u okviru Društva “Naša djeca”, a ne nekog profesionalnog kazališta i potvrdili smo da se i na volonterskoj osnovi mogu raditi odlični projekti” – ističe dr. Tigrena Csik, voditeljica Lutkarske družine Kopriva pec,pec.

Lutkarski mjuzikl prikazan na PIF-u u Dječjem tjednu početkom listopada moći će pogledati i djeca u Koprivničko-križevačkoj županiji.