Blog

KOPRIVNIČKI OSNOVCI S PUNO VESELJA SUDJELOVALI NA ŠKOLSKOJ OLIMPIJADI

Gotovo 1000 učenika nižih razreda koprivničkih osnovnih škola, uključujući COOR Podravsko sunce, sudjelovalo je na Školskoj olimpijadi koju je u partnerstvu sa Zajednicom sportskih udruga Grada Koprivnice, Gimnazijom Fran Galović, Srednjom školom Koprivnica i Obrtničkom školom Koprivnica, uz podršku Podravke, te pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice organiziralo Društvo naša djeca Koprivnica. Ova najmasovnija dječja manifestacija posvećena obilježavanju Dana grada pretvorila je sportsku dvoranu Srednje škole u najveselije mjesto u gradu. Mali osnovci su se uz burnu podršku s tribina natjecali u skoku u dalj, trčanju, bacanju loptice, štafetama, nogometu i graničaru. Najboljima su na njihovo veliko oduševljenje medalje uručivali uspješni mladi koprivnički sportaši, članovi NK Slaven Belupo, RK Podravka Vegeta, Teniskog kluba Koprivnica i Kuglačkog kluba Podravka, dok je veliki pehar za ukupnu pobjedu na Školskoj olimpijadi, predstavnicima OŠ Đuro Ester uručila dječja gradonačelnica Hana Živko.

– Iznimno smo ponosi na ovu tradicionalnu manifestaciju koja na bavljenje sportom potiče svu djecu, dakle i onu koja nisu uključena u rad sportskih klubova. Osnovci se danima u svojim školama pripremaju za natjecanje,a iz godine u godinu interes za sudjelovanjem je sve veći. Ove godine po prvi put pridružile su nam se i neke područne škole. Posebna vrijednost Školske olimpijade je što pored gotovo tisuću učenika okuplja i stotinjak volontera među kojima su uz profesore tjelesnog i odgajatelje i učenici Gimnazije, Srednje i Obrtničke škole koji s veseljem pomažu malim natjecateljima i koji svojim entuzijazmom omogućavaju održavanje ovako zahtjevnog događanja- ističe Jadranka Lakuš, predsjednica DND Koprivnica.

U sklopu Školske olimpijade nastupile su i plesne grupe iz škola, mali pjevači i recitatori, a posebno veselje djeci je pružilo druženje s medvjedićem Linom, koji ih je nagradio Lino ladama.