Blog

KREATIVNI TIM DRUŠTVA “NAŠA DJECA” VARAŽDIN POSJETIO DJEČJI VRTIĆ LEKENIK

U sklopu donatorske kampanje Saveza društva “Naša djeca” Hrvatske „Neka rane postanu samo ožiljci“, u ponedjeljak 19. srpnja 2021. kreativni tim Društva “Naša djeca” Varaždin, kojeg su činili Dubravka Novak, Ana Habek i Krešimir Plantak Večerin, posjetio je Dječji vrtić Lekenik.

Uz srdačnu dobrodošlicu ravnateljice vrtića, gđe. Mirjane Božić, Varaždince su dočekala vesela lica 40-tak mališana i njihovih odgojiteljica i stručnog tima.

Zajedničko druženje započelo je pričanjem priče „Jabuke gospodina Peabodyja“, a koji je za ovu priliku postao gospodin Ivor, djeca su vježbala načine aktivnog slušanja ali su razgovarali i o ugodnim i neugodnim emocijama. Mališani su u likovnoj radionici koja je slijedila priču vizualno osvještavali emocije o kojima su pričali. Svoj kreativni potencijal mogli su pokazati i kroz izradu rekompozicije znamenitosti Lekenika. Zajedničko druženje bilo je ispunjeno i igrama na otvorenom. Bilo je tu djeci poznatih, ali i nepoznatih igara koje su varaždinski DND-ovci pripremili samo za njih.

Osim riječi zahvale od strane domaćina, i neizrecivog zadovoljstva varaždinskih DND-ovaca na prekrasnom gostoprimstvu, otvorili su se vidici za neke nove suradnje i neka nova druženja. Varaždinci poručuju djeci i odraslima Lekenika: „Neka rane postanu samo ožiljci“.