Blog

LIONS KLUB ZA “HAPPY” U POREČU

Inkluzivni program koji u DND-u  četvrtu godinu volonterski provodi Adila Bidžos s članovima i članicama udruge Vrijeme, Lion’s club Poreč je prepoznao kao vrijedan trud i nagradio donacijom od 2.000 kuna koje će biti utrošene za povećanje kvalitete rada.

Plesna grupa Happy broji 5 do 7 plesačica i plesača, ovisno o zdravstvenom stanju pojedinaca i mogućnosti dolaska na probe. Začeta je iz kontakta predsjednice udruge vrijeme, defektologinje Jasne Vučak i voditeljice plesnih aktivnosti u DND-u i koreografkinje Adile Bidžos. Ova plesna grupa od početka je predana veselju plesa i komuniciranju s okolinom kroz ples, što najbolje dolazi do izražaja za zajedničkih javnih nastupa s drugom djecom iz radionica DND-a.

Udruga Vrijeme okuplja osobe s intelektualnim poteškoćama i njihove roditelje, a Jasna Vučak udrugu je pokrenula kako djeca s intelektualnim poteškoćama nakon izlaska iz  škole ne bi bila prepuštena samo roditeljskoj brizi, jer tada problem integriranja u drušvo postaje opipljiv, Zahvaljujući zalaganju udruge Vrijeme dio mladih ljudi zaposlen je u nekoliko tvrtki u Poreču, na poslovima primjerneim njihovim sposobnostima, a dio slobodnog vremena provode četvrtkom s Adilom koja ih vodi kroz užitak plesanja.

Zahvaljujući donaciji Lion’s cluba Poreč bit će za potrebe “Happy”  i druge djece uključene u rad DND-a nabavljena potrebna pomagala.