Blog

LJETNA ŠKOLA SAVEZA DRUŠTAVA NAŠA DJECA U TERMAMA TUHELJ, 08. 07.- 09. 07. 2016

Ovaj vikend će Savez društava Naša djeca Hrvatske održati dvije aktivnosti u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, a to su: edukacija volontera u sklopu projekta društvene odgovornosti Saveza i tvrtke NIVEA „Neka odrastanje bude dječja igra“ i Ljetnu škola Saveza DND – Savjetovanje za dužnosnike.

U petak, 8.07., jutarnjim programom kreće edukacija volontera u sklopu projekta NIVEA ”Neka odrastanje bude dječja igra”. Edukaciju će otvoriti dopredsjednica Saveza, gospođa Sonja Borovčak, a sudionike edukacije će pozdraviti i zaželjeti im dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju zamjenica Župana gospođa Jasna Petek. Volonterima će se predstaviti i predstavnice iz Dialog komunikacija u ime tvrtke Beiersdorf. U sklopu projekta održat će se likovno-kreativne i dramsko-lutkarske radionice. Iz projekta su osigurana sredstva za 50-ak volontera s područja cijele Hrvatske.

Ove godine bit će organizirana tri programa edukacije: dva likovno-kreativna seminara za djecu mlađe i starije dobi te dramsko-lutkarski seminar na temu igračka. Likovno – kreativne radionice će održati dugogodišnji stručni suradnici Saveza DND-a, Mirjana Kranželić, samostalna likovna umjetnica i  Goranka Vlahović, modna dizajnerica i kostimografkinja. Ksenija Rožman, prof. hrvatskog jezika i dramska pedagoginja i Zvjezdana Balija, odgojiteljica i lutkarica vodit će dramsko-lutkarske radionice.

Nakon edukacije uslijedit će besplatne radionice za roditelje tijekom srpnja i kolovoza i kreativne radionice za djecu u Društvima Naša djeca i njihovim lokalnim zajednicama na kojima će im volonteri prenijeti  svoja znanja i vještine kako bi u obiteljskom okruženju poticali djecu i odrasle na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru.

Edukacija volontera dio je društveno odgovornog projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ kojeg Savez društava Naša djeca Hrvatske i tvrtka NIVEA provode već treću godinu za redom s ciljem promicanja kvalitetnog slobodnog vremena djece te igre i dječjeg stvaralaštva. NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti ”Neka odrastanje bude dječja igra” kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative NIVEA – stalo nam je do obitelji kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

Edukacija ”Neka odrastanje bude dječja igra” ove godine dio je tradicionalnog Savjetovanja za dužnosnike iz Društava Naša djeca u okviru Ljetne škole Saveza.  Savjetovanje će započeti 8.7. poslijepodne u 15,00 sati aktualnostima iz rada Saveza i osnovnih DND. U subotu se program nastavlja radionicom „Uloga društvenih mreža u predstavljanju udruga za djecu“ koju će voditi Nataša Blagojević, voditeljica odjela upravljanja društvenim mrežama i sadržajima Proximity Zagreb & Dialog komunikacije. Voditeljica Savjetovanja za dužnosnike je prof. Aida Salihagić Kadić, predsjednica Saveza.  Program dobrodošlice na Savjetovanje će upriličiti djeca iz Društva ”Naša djeca” Tuhelj  izvedbom koju je s njima pripremila gospođa Pavica Iveković ”Kaj bu rekla kuma Dora” a u pratnji djece bit će Snježane Romić, predsjednice DND-a Tuhelj. Na Savjetovanje je prijavljeno 20 članova iz Društava Naša djeca koja će razmijeniti ideje, iskustva, primjere dobre prakse, ali i naučiti nova znanja o predstavljanju rada DND na društvenim mrežama.

Program kreativnih radionica

Program Savjetovanja za dužnosnike