Blog

LUTKARSKA SKUPINA DND KOPRIVNICA SUDJELUJE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU DJETETA U ŠIBENIKU

Drugu godinu za redom lutkarska skupina Kopriva Pec Pec Društva naša djeca Koprivnica nastupit će na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku.

Mali koprivnički glumci izvest će predstavu Šašavi mišić koju je prema priči poznatog ruskog pisca Samuila Marshaka adaptirala dr. Tigrena Csik. U realizaciji predstave okupili su se vrsni koprivnički pedagozi i glazbeni stručnjaci pa je tako profesorica koreografije Olga Vilić zaslužna za scenski pokret te uz Tigrenu Csik i za izradu lutaka i scene. Muziku je skladao profesor glazbe Mihael Kivač,a pjesmice izvode odgajateljica Gorana Babić i članovi zbora Osnovne škole “Đuro Ester“. Predstavu je do sada vidjelo više od 500 djece u Koprivnici, te stotinjak dječaka i djevojčica s poplavljenih područja u prihvatnim centrima Otok i Cerna.

Nastup lutkarske skupine Kopriva Pec Pec na rasporedu je u petak, 4. srpnja u 20 sati na trgu Ivana Pavla II u Šibeniku,a uvrštavanje predstave DND Koprivnica u program Međunarodnog festivala djeteta veliko je priznanje ovom amaterskom kazalištu.